search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:32
MENU CLOSE

Τραμπ: Υπέρ της ενίσχυσης των ελέγχων για την αγορά όπλων

07.08.2019 15:26
Τραμπ: Δεν έχω συμφωνήσει σε τίποτα με την Κίνα για το εμπόριο - Media

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θέλει να ενισχύσει τους ελέγχους για την αγορά όπλων, όσον αφορά το υπόβαθρο των υποψήφιων αγοραστών, στον απόηχο των δύο ένοπλων επιθέσεων που συγκλόνισαν πριν από λίγες μέρες τις ΗΠΑ.

Ο Τραμπ έκανε τις δηλώσεις αυτές από τον Λευκό Οίκο, λίγο προτού αναχωρήσει για το Ντέιτον του Οχάιο και το Ελ Πάσο του Τέξας, όπου εκτυλίχθηκαν οι αιματηρές επιθέσεις του Σαββατοκύριακου με τους 31 νεκρούς.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος απέρριψε την κριτική που διατυπώνεται σε βάρος του ότι η ρητορική του συνέβαλε στην αναζωπύρωση του διχασμού και της βίας.

Οι πρόσφατες επιθέσεις «δεν έχουν καμία σχέση με τον πρόεδρο Τραμπ» σημείωσε ο μεγιστάνας, υποστηρίζοντας ότι όσοι τον κατηγορούν ότι τροφοδοτεί το φυλετικό μίσος στη χώρα του το κάνουν για πολιτικούς σκοπούς.

«Πρόκειται για ανθρώπους που επιδιώκουν να επωφεληθούν πολιτικά» ασκώντας κριτική, τόνισε αναφερόμενος στους επικριτές του.

Όπως υπογράμμισε, δεν υπάρχει πολιτική διάθεση για την απαγόρευση των αυτόματων τουφεκιών, κάτι που θα ήθελαν πολλοί Δημοκρατικοί.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:31