03/08/2020 23:26:25

Αγνώριστη η Πιάτσα ντ’ Εσπάνια χωρίς τουρίστες στα διάσημα σκαλιά

Αγνώριστη η Πιάτσα ντ’ Εσπάνια χωρίς τουρίστες στα διάσημα σκαλιά - Media

 

Απορημένοι χιλιάδες τουρίστες διαπίστωσαν σήμερα ότι απαγορεύεται να καθίσουν στα διάσημα σκαλιά της Πιάτσα ντ’Εσπάνια, στην καρδιά της Ρώμης.

Οι δημοτικές αρχές της Αιώνιας Πόλης απαγόρευσαν πρόσφατα στους τουρίστες να κάθονται και να τρώνε στα σκαλοπάτια του ναού της Αγίας Τριάδας των Βουνών (Trinita dei Monti), ένα από τα αρχιτεκτονικά κοσμήματα της ιταλικής πρωτεύουσας, απειλώντας με τσουχτερά πρόστιμα τους παραβάτες.

Εχθές ο νόμος τέθηκε σε εφαρμογή και σήμερα, αστυνομικοί και υπάλληλοι του δήμου, απομάκρυναν όσους αγνοούσαν την απαγόρευση και ήθελαν να καθίσουν και να φωτογραφηθούν στα «Ισπανικά Σκαλιά» (ή Σκαλινάτα).

Ο κανονισμός προβλέπει την επιβολή προστίμου ύψους 150 ευρώ που θα μπορούσε να φθάσει στα 400 ευρώ στην περίπτωση σοβαρών παραπτωμάτων.

Η Σκαλινάτα εδώ και αιώνες αποτελεί κλασικό τόπο συναντήσεων τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους πολυάριθμους τουρίστες και η θέα των Σκαλιών χωρίς εκατοντάδες τουρίστες είναι εντυπωσιακή.

Η «Πλατεία της Ισπανίας» (Πιάτσα ντ’Εσπάνια) πήρε το όνομά της από το κτίριο της Πρεσβείας της Ισπανίας στο τότε παπικό κράτος. Τα Ισπανικά Βήματα συνδέουν την Πιάτσα ντι Σπάνια με ένα πλάτωμα μπροστά στην πρόσοψη της γαλλικής εκκλησίας Τρινιτά ντέι Μόντι. Στη βάση υπάρχει τους μια χαμηλή κρήνη από τον Πιέτρο Μπερνίνι και το γιό του Τζιαν Λορέντσο, γνωστή σαν «Κρήνη του Σαπιοκάραβου».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.