search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:54
MENU CLOSE

Στο γεφύρι της Αρτας θα ορκιστεί ο νέος δήμαρχος (Video)

07.08.2019 18:16
Στο γεφύρι της Αρτας θα ορκιστεί ο νέος δήμαρχος (Video) - Media

 

Ορκωμοσία στο πιο διάσημο γεφύρι της χώρας, το γεφύρι της Αρτας αποφάσισε να οργανώσει η νέα δημοτική αρχή του Δήμου που αναλαμβάνει καθήκοντά από την 1η Σεπτέμβρη, όπως αναφέρει το iefimerida.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Αρτας, «την Τετάρτη 28 Αυγούστου και ώρα 7:30 μ.μ, στο Ιστορικό Γεφύρι της Άρτας δίπλα στο Λαογραφικό Μουσείο, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αρταίων και πιο συγκεκριμένα των νεοεκλεγέντων Δημάρχου, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, όπως αναδείχθηκαν από τις εκλογές της 2ας Ιουνίου 2019».

Η νέα Δημοτική Αρχή και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο αναλαμβάνει επίσημα τα καθήκοντά της, την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, Δήμαρχος Αρτας επανεξελέγη ο Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος απέσπασε στον β’ γύρο των εκλογών ποσοστό 58,91%.

 

Εργασίες ενίσχυσης στο γεφύρι της Αρτας

Κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πλημμυρών του 2015 διαπιστώθηκε η μετατόπιση των λιθοπλήρωτων συρματοκιβωτίων (σαρζανέτ) που βρίσκονταν στα βάθρα του Γεφυριού της Αρτας. Επειτα από μελέτς που συντάχθηκε αυτά αντικαταστάθηκαν με νέα. Τα έργα ενίσχυσης και αποκατάστασης του γεφυριού ολοκληρώθηκαν το 2017.

 

Το πιο διάσημο γεφύρι, το γεφύρι της Αρτας

Το πέτρινο γεφύρι της Άρτας είναι το πιο ξακουστό στην Ελλάδα και αυτό βέβαια το οφείλει στο θρύλο για τη θυσία της γυναίκας του πρωτομάστορα. Η αρχική κατασκευή του γεφυριού τοποθετείται στα χρόνια της κλασικής Αμβρακίας επί βασιλέως Πύρρου Α.

Το σημερινό μήκος του πέτρινου γεφυριού της Άρτας φτάνει στα 142 μέτρα και το πλάτος του είναι 3,75 μέτρα. Αποτελείται από τέσσερις μεγάλες καμάρες και τρεις μικρότερες. Οι τέσσερις ημικυκλικές καμάρες δεν έχουν καμία συμμετρία μεταξύ τους. Τα βάθρα του είναι κτισμένα με μεγάλους κανονικούς λίθους έτσι που θυμίζουν τοιχοποιία ελληνιστικών μεγάρων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 16:48