search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:14
MENU CLOSE

Καταγγελίες για παρέμβαση στο έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού

07.08.2019 18:34
Καταγγελίες για παρέμβαση στο έργο της Επιτροπής Ανταγωνισμού - Media

 

Σε έκτακτη γενική συνέλευση στις 25 Ιουλίου το Σωματείο Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατήγγειλε την Διοίκηση ότι παρεμβαίνει στο επιστημονικό έργο.

«Η Διοίκηση ασκεί πιέσεις και υποδείξεις προς τα μέλη – ειδικούς επιστήμονες της Γενικής Διεύθυνσης ως προς την άσκηση των καθηκόντων τους, πέραν των ορίων που ορίζει η νομοθεσία στο πλαίσιο της ιεραρχίας, προσβάλλοντας την ανεξαρτησία της επιστημονικής τους άποψης» ανέφερε μεταξύ άλλων, το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης.

Επιπλέον το Σωματείο κατηγόρησε την Διοίκηση για έλλειψη εμπιστοσύνης στο πρόσωπο τους και υποστηρίζουν ότι η προτεραιότητα στις έρευνες γίνεται κατά τρόπο άτακτο με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα χάος.

«Υπάρχει ανορθολογική διάρθρωση των σχέσεων Επιτροπής Ανταγωνισμού και Γενικής Διεύθυνσης, όπως αυτές διαμορφώνονται στο πλαίσιο του διφυούς χαρακτήρα της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο οποίος επιβάλλει τη διάκριση του αποφασιστικού και του γνωμοδοτικού οργάνου, αλλά και των σχέσεων ιεραρχίας εντός της Γενικής Διεύθυνσης, ενδεικτικά μέσω επιβολής μη ρεαλιστικών χρονοδιαγραμμάτων εξέτασης των υποθέσεων, έλλειψης προτεραιοποίησης των υποθέσεων ή συνεχούς μεταβολής αυτών, διενέργειας μέτρων έρευνας εν αγνοία των αρμοδίων στελεχών, μη πλήρωσης – έστω και προσωρινώς – θέσεων ευθύνης, διαρκούς και αναίτιας μεταβολής των αρμοδιοτήτων και των υποχρεώσεων μεταξύ των διαφόρων βαθμίδων ιεραρχίας, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται συνεχώς κενά διοίκησης και καθημερινής διαχείρισης», υπογράμμισε το Σωματείο στο ψήφισμα του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:14