21/02/2020 12:24:12

Τουρκία: Λάθος η απόφαση αποκλεισμού του ενημερωτικού ιστότοπου Bianet

Τουρκία: Λάθος η απόφαση αποκλεισμού του ενημερωτικού ιστότοπου Bianet  - Media

 

Η τουρκική δικαιοσύνη ακύρωσε την απόφασή που είχε εκδώσει, προκαλώντας σφοδρές επικρίσεις, να αποκλειστεί η πρόσβαση στον ανεξάρτητο ενημερωτικό ιστότοπο Bianet, έγινε σήμερα γνωστό από τη δικηγόρο του, προσθέτοντας ότι η αρχική απόφαση ελήφθη «από λάθος».

Χθες Τρίτη, το Bianet, ένα από τα ελάχιστα ΜΜΕ που λειτουργούν ανεξάρτητα στην Τουρκία, γνωστοποίησε ότι δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε να αποκλειστεί η πρόσβαση στο σύνολο του ιστότοπού του.

Εκτός του Bianet, 135 μέσα, λογαριασμοί στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και άλλες σελίδες βρέθηκαν στο στόχαστρο της τουρκικής δικαιοσύνης, έπειτα από προσφυγή της τουρκικής χωροφυλακής, που έκανε λόγο για ζητήματα που συνδέονται με την «εθνική ασφάλεια».

Όμως, σήμερα, η δικηγόρος του Bianet Μερίτς Εγιούμπογλου έκανε γνωστό ότι δικαστήριο της Άγκυρας ακύρωσε τη σχετική απόφαση περί μπλοκαρίσματος του ιστότοπου.

«Η Διοίκηση της Χωροφυλακής ζήτησε την ακύρωση αυτής της απόφασης επισημαίνοντας ότι το Bianet βρέθηκε «από λάθος» στον κατάλογο» των ιστότοπων στους οποίους θα αποκλειόταν η πρόσβαση, εξηγεί η νομικός σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του μέσου.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.