search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:58
MENU CLOSE

Βενεζουέλα: Η Κίνα καταδικάζει τη «χονδροειδή ανάμιξη» των ΗΠΑ στα εσωτερικά της χώρας

08.08.2019 05:47
Βενεζουέλα: Η Κίνα καταδικάζει τη «χονδροειδή ανάμιξη» των ΗΠΑ στα εσωτερικά της χώρας - Media

 

Το διάταγμα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο δεσμεύθηκαν οι πόροι και αποκόπηκε η πρόσβαση της κυβέρνησης της Βενεζουέλας σε κάθε περιουσιακό στοιχείο του λατινοαμερικάνικου κράτους στην αμερικανική δικαιοδοσία αποτελεί μια πράξη «χονδροειδούς ανάμιξης» στα εσωτερικά της χώρας αυτής και παραβίαση των κανόνων των διεθνών σχέσεων, έκρινε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Το Πεκίνο θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το Καράκας, τόνισε η εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Χουά Τσουνγίνγκ σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, καλώντας την Ουάσινγκτον να τηρεί το διεθνές δίκαιο και να πάψει να προσπαθεί να προκαλεί διχασμό.

Η εκπρόσωπος προφανώς ανταπαντούσε σε δηλώσεις του Τζον Μπόλτον, του συμβούλου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, ο οποίος προειδοποίησε την Κίνα και τη Ρωσία να πάψουν να υποστηρίζουν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, μαύρο πρόβατο για τις ΗΠΑ.

Η Βενεζουέλα παραμένει βυθισμένη σε πολιτική και οικονομική κρίση. Οι περισσότερες δυτικές κυβερνήσεις, με πρώτες τις ΗΠΑ, υποστηρίζουν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό. Κυβερνήσεις ορισμένων χωρών της περιοχής, η Κίνα και η Ρωσία συνεχίζουν να υποστηρίζουν τον Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δήλωσε τον Ιούνιο ότι το Πεκίνο θέλει να συμβάλλει στην αποκατάσταση της ομαλότητας στη Βενεζουέλα.

Οι σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα χαρακτηρίζονται το τελευταίο διάστημα από ολοένα υψηλότερους τόνους, εν μέσω του συνεχιζόμενου και διευρυνόμενου εμπορικού πολέμου ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:57