search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:53
MENU CLOSE

Κόκκινη Άμμος: Η μαγευτική «κρυμμένη» παραλία της Κρήτης

08.08.2019 07:04
Κόκκινη Άμμος: Η μαγευτική «κρυμμένη» παραλία της Κρήτης - Media

 

Κρυμμένη από την κοινή θέα, αλλά όχι άγνωστη από τους λάτρεις της κρητικής φύσης, μια παραλία, μόλις μια ανάσα από τα κοσμοπολίτικα Μάταλα, υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες για τους επισκέπτες.

ο μια ανάσα βεβαίως μπορεί να γραφτεί με… αστερίσκους, καθώς για να φτάσετε ως την Κόκκινη Παραλία, ή Κόκκινη Άμμο η απόπειρα προϋποθέτει ένα αυτονόητο λαχάνιασμα, μιας που πρέπει να ανεβείτε ένα λόφο ακολουθώντας το σημασμένο μονοπάτι και φυσικά να τον κατεβείτε για να φτάσετε στην απομονωμένη αυτή παραλία. Για να βρείτε τον δρόμο ως τα εκεί δε χρειάζεται να κοπιάσετε ιδιαίτερα. Υπάρχουν οι κατατοπιστικές ταμπέλες στον κεντρικό δρόμο των Ματάλων και βεβαίως όποιον ντόπιο και να ρωτήσετε θα σας δείξει τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.
Αφήστε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ που υπάρχει στους πρόποδες και ξεκινήστε την ανάβαση. Σε λιγότερο από ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά θα έχετε φτάσει στον προορισμό σας, παίρνοντας μια πρώτη “γεύση” λίγο πριν η ανάβαση μετατραπεί σε… κατάβαση και οι μαγευτικές Σειρήνες αρχίσουν το τραγούδι τους. Η ομορφιά της παραλίας γίνεται ορατή από ψηλά, με τα σμαραγδένια νερά να λαμπυρίζουν από το φως του ήλιου και την κατακόκκινη από τα πετρώματα της περιοχής άμμο να δικαιολογεί το όνομά της.

Η ταμπέλα σάς ενημερώνει ότι πρόκειται για παραλία γυμνιστών, ενώ μια καντίνα στην παραλία σάς καθησυχάζει ότι δε θα διψάσετε ή θα πεινάσετε. Καλό θα είναι πάντως να έχετε μαζί σας νερό, αν σκοπεύετε να μείνετε όλη την ημέρα, κάτι που συστήνεται ανεπιφύλακτα, και μια ομπρέλα αν δεν αντέχετε τον δυνατό ήλιο, καθώς λόγω της κοσμοσυρροής οι υπάρχουσες μάλλον δεν αρκούν. Το πρώτο πράγμα που θα σας “αγγίξει” θα είναι τα πεντακάθαρα σμαραγδένια νερά και ο βράχος που οριοθετεί το ένα άκρο της παραλίας και αποτελεί το δίδυμο του γνωστού των Ματάλων, χωρίς όμως τις σπηλιές. Τα πετρώματα θα σας μαγέψουν με τις αποχρώσεις που παίρνουν ανάλογα με την ώρα της ημέρας και το φως, που τα κάνει να στραφταλίζουν. Τα νερά είναι “χορταστικά” και πεντακάθαρα, θυμίζοντας εξωτικές παραλίες, ενώ μετά από μια μικρή νιρβάνα κάτω από τον ζεστό ήλιο ή ένα δροσερό, απολαυστικό μπάνιο, δεν πρέπει να παραλείψετε μια μικρή εξερεύνηση της περιοχής, ειδικά κατά μήκος της παραλίας.

Φαινομενικά… απροσπέλαστο
Μη σας τρομάζει το βραχώδες και φαινομενικά απροσπέλαστο. Με την απαραίτητη προσοχή λόγω του άγριου τοπίου και με σιγανό βηματισμό μπορείτε να διασχίσετε τη… βραχώδη ζώνη ακολουθώντας τις σημάνσεις, για να δείτε κάτι πραγματικά μοναδικό. Έναν μικρό κόλπο γεμάτο βότσαλα, που λαμπυρίζουν από τον ήλιο, με τουρκουάζ νερά, που θα σας μαγέψει και θα σας παρασύρει στην ηδονική του παγίδα. Σε όλη τη διαδρομή θα συναντήσετε γλυπτά από βότσαλα και βράχια ή κομμάτια πηλού σμιλεμένα ή σκαλισμένα σε διάφορα σημεία, που συνθέτουν μια μοναδική υπαίθρια γλυπτοθήκη.
Όπως μάθαμε, την ιδέα ξεκίνησε ένας Βέλγος λάτρης της Κρήτης και, όπως φαίνεται, την υιοθετούν οι επισκέπτες της παραλίας με καλλιτεχνικές φλέβες, που προσθέτουν και τις δικές τους δημιουργίες στην απίστευτη αυτή παραλία.

 

Στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες γυμνιστών

Η φήμη της Κόκκινης Άμμου έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τα σύνορα της Κρήτης και της Ελλάδας, καθώς περιλαμβάνεται στη λίστα με τις καλύτερες παραλίες γυμνιστών στον κόσμο. Τα σχόλια των επισκεπτών είναι διθυραμβικά, αιτιολογώντας τη φήμη της παραλίας που διαιωνίζουν οι επισκέπτες, οι οποίοι ακολουθούν τα μονοπάτια που πρωτοχάραξαν τη δεκαετία του ’60 οι “χίπις”. Η συγκλονιστική – χωρίς υπερβολή – εμπειρία που σας περιμένει αν επιλέξετε να περάσετε μια μέρα στην Κόκκινη Άμμο κορυφώνεται την ώρα που δύει ο ήλιος και η παλέτα της φύσης απογειώνεται. Εκρηκτικά κόκκινα και χρυσαφένια χρώματα συνθέτουν τον πιο όμορφο πίνακα ζωγραφικής που έχετε δει ποτέ στη ζωή σας, που θα σας κάνει να κρατήσετε αυτές τις απίστευτες εικόνες για πάντα στις αναμνήσεις σας.

Πηγή: Neakriti

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:53