24/02/2020 02:13:50

Η γλώσσα του πρήστηκε και έγινε μαύρη – Δεν μπορούσε να αναπνεύσει και σταμάτησε δυο φορές η καρδιά του

Η γλώσσα του πρήστηκε και έγινε μαύρη – Δεν μπορούσε να αναπνεύσει και σταμάτησε δυο φορές η καρδιά του  - Media

 

Ένας αιμορροφιλικός άνδρας 74 ετών πέρασε μια περιπέτεια που παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή, όχι μια αλλά δυο φορές. Λόγω της ασθένειας του, που δεν πήζει το αίμα και δεν αιματώνονται καλά κάποιες περιοχές, η γλώσσα του πρήστηκε τόσο πολύ που γέμισε ολόκληρο το στόμα του και έγινε μαύρη.

Ο άνδρας πήγε αμέσως στο νοσοκομείο επειδή δεν μπορούσε να αναπνεύσει αφού είχαν φράξει οι αεραγωγοί του από τη γλώσσα του. Εκεί οι γιατροί επιχείρησαν να του περάσουν σωληνάκι προκειμένου να μπορέσει να αναπνεύσει και τότε ο άνδρας έπαθε όχι μια αλλά δυο φορές ανακοπή καρδιάς και τον επανέφεραν.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι κάτω από τη γλώσσα του είχε συσσωρευτεί αίμα σε μεγάλες ποσότητες. Αμέσως του χορήγησαν φάρμακα για το θρόμβο, αλλά η γλώσσα συνέχιζε να μεγαλώνει. Ακόμη και εάν ανέπνεε από τη μύτη δεν μπορούσε να το κάνει γιατί το πίσω μέρος της γλώσσας έφραζε τους αεραγωγούς.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Τσου, 300 χιλιόμετρα νότια από το Τόκιο της Ιαπωνίας.  

Ο γιατρός Γούκι Γιακαουάμα που έσωσε τη ζωή του ασθενούς είπε: «Η γλώσσα του ήταν πολύ πρησμένη, με σκούρο πορφυρό χρώμα και προεξέχει από το στόμα του. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει για αυτό χρειάστηκε να του περάσουμε σωληνάκι. Η καρδιά του σταμάτησε 2 φορές και χρειάστηκε να τον επαναφέρουμε»

Τελικά ύστερα από πολλές μέρες και με πλήρη αγωγή η γλώσσα επεναήλθε στο φυσιολογικό της.


ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.