search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:59
MENU CLOSE

Θύμα ληστείας ο Βύρων Πολύδωρας – «Σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιό του

08.08.2019 08:33
Θύμα ληστείας ο Βύρων Πολύδωρας - «Σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιό του - Media

 

Οι «ποντικοί» μπήκαν και «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό και χρυσά κοσμήματα. Οι διαρρήκτες φαίνεται πως γνώριζαν την ύπαρξη του χρηματοκιβωτίου και του πολύτιμου περιεχομένου του, καθώς παρακολουθούσαν το σπίτι και περίμεναν να φύγει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και η οικογένειά του για την εκκλησία, όπου θα παρακολουθούσαν τη λειτουργία για τη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. 

Οι δράστες φαίνεται ότι φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο σε ένα φορτηγάκι με το οποίο τράπηκαν σε φυγή, πιθανότατα με κατεύθυνση προς τη Μεσσηνία. Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, ωστόσο, δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εντοπίσουν τους δράστες.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηλείας. Σύμφωνα με αξιωματικό τη Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτ. Ελλάδας  εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Καλαμάτα ο ένας από τους δύο δράστες, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.

Πρόκειται για Ρομά σεσημασμένο κακοποιό ο οποίος έχει απασχολήσει κατ΄ επανάληψη τις αστυνομικές αρχές για κλοπές και ληστείες στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Πελοποννήσου. 

Μαζί με επίσης Ρομά συνεργό του  μπήκαν στο εξοχικό του κ. Βύρωνα Πολύδωρα ενώ εκείνος και η οικογένεια του απουσίαζαν, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο.

Αφου ερεύνησαν όλα τα δωμάτια  εντόπισαν και ξήλωσαν ένα εντιχοιζόμενο μικρό χρηματοκιβώτιο, όπου ο πρώην υπουργός είχε σημαντικό χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατοικία δε διαθέτει συναγερμό. 

Όμως κατά τη διαφυγή τους μ΄ ένα αγροτικό αυτοκίνητο μάρκας ΜΑΖDA οι διαρρήκτες έγιναν αντιληπτοί από γείτονα ο οποίος πρόλαβε να συγκρατήσει τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Έτσι ήταν θέμα χρόνου για τους αστυνομικούς να αντιμετωπίσουν το ΙΧ και να συλλάβουν τον έναν από τους δύο δράστες της κλοπής.

Δεν κατάφεραν όμως να βρουν τα χρήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα του κ. Πολύδωρα, που άρπαξαν οι κακοποιοί από το σπίτι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:55