search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:21
MENU CLOSE

Τσίπρας: Αθλιότητα τα περί μετεγγραφής μου από τη Βουλγαρία – Μπήκα στο ΕΜΠ με πανελλαδικές (Video)

08.08.2019 11:04
Τσίπρας: Αθλιότητα τα περί μετεγγραφής μου από τη Βουλγαρία - Μπήκα στο ΕΜΠ με πανελλαδικές (Video)  - Media

 

«Η ιδεολογική σας εμμονή δεν αφορά το άσυλο αλλά το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο συνολικά και ό,τι αυτό συμβολίζει στην ελληνική κοινωνία και πραγματικότητα. Ό,τι αυτό συμβολίζει, κοινωνικά, πολιτικά, πολιτισμικά στην πατρίδα μας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη.

Όπως είπε από το Βήμα της Βουλής, πρόκειται για «εμμονή που εκκινεί αφενός από την εγγενή αποστροφή σας απέναντι στο δημόσιο και την μεροληψία σας υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Και αφετέρου από την αποστροφή σας σε ότι διαχρονικά συμβολίζει σε επίπεδο πολιτικό και ιδεολογικό το δημόσιο πανεπιστήμιο στη χώρα μας.

Αναφέρομαι στη σύνδεσή του με τα κινήματα και τους αγώνες της νέας γενιάς, καθώς και με τον αγώνα της νεολαίας και του λαού ενάντια στην επτάχρονη δικτατορία και με τους αγώνες για τη πρόοδο και τη προκοπή στο τόπο».

Άλλωστε, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν είναι λίγες οι φορές που οι πιο ακραίοι εκφραστές της υπερδεξιάς σας ιδεολογίας, που έχετε το θράσος να τη χαρακτηρίζετε και προοδευτική, Οι πιο ακραίοι εκφραστές, ο κος Βορίδης και ο κος Γεωργιάδης, έχουν μιλήσει ευθέως για την ανάγκη να ξεμπερδέψετε με την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς στον τόπο. Άρα και με ό,τι συμβολίζει ή αναπαράγει διαχρονικά και ιστορικά την ηγεμονία αυτή. Δηλαδή με το Δημόσιο πανεπιστήμιο».

Ο Τσίπρας αναφέρθηκε και προσωπικά για τον εαυτό του και τις σπουδές τους κάνοντας επίθεση στη ΝΔ. “Αθλιότητα και FakeNews τα περί μετεγγραφής μου από τη Βουλγαρία. Μπήκα στο ΕΜΠ με πανελλαδικές εξετάσεις, κι ολοκλήρωσα και το μεταπτυχιακό μου εκεί», είπε. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε στη ΝΔ ότι το 2011, με συντριπτική πλειοψηφία κατήργησε το άσυλο, με το σχετικό νόμο της Α. Διαμαντοπούλου. «Για να θυμηθούμε. Μήπως τα αμέσως επόμενα χρόνια, η χώρα μετατράπηκε σε παράδεισο ασφάλειας και νομιμότητας και κάθε παραβατική συμπεριφορά εντός του πανεπιστημίου εξαλείφθηκε;».

Ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε ότι δεν έχουμε μόνο μια ιδεολογική έμμονή αλλά και μια συνειδητή εξαπάτηση. «Συντονισμένη και άρτια οργανωμένη από τη ΝΔ που παραδοσιακά αρέσκεται να πουλάει το συγκεκριμένο προϊόν. Και πού έγκειται η εξαπάτηση; Μα στην απόκρυψη των όσων λέει σήμερα ο νόμος. Στον οποίο προβλέπεται ρητά ότι η αστυνομία επεμβαίνει όταν διαπράττεται κακούργημα ή πράξεις κατά της ζωής».

«Τι θέλετε λοιπόν στην πράξη να πετύχετε; Να περιπολεί η αστυνομία έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας; Να βάλετε τους Μαύρους πάνθηρες με τους οποίους έχετε γεμίσει το μετρό;» διερωτήθηκε με νόημα.

«Δυσανεξία και με την αυθεντική αποτύπωση της λαϊκής βούλησης στην Αυτοδιοίκηση»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις αλλαγές στη νομοθεσία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση φέρνει «από την πίσω πόρτα την πρωτοκαθεδρία του ενός».

«Τις ίδιες εμμονές και την ίδια δυσανεξία έχετε κ. Μητσοτάκη και με την αυθεντική αποτύπωση της λαϊκής βούλησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Φέρνετε ένα νόμο για να ακυρώσετε τις επιπτώσεις ενός άλλου νόμου που ακόμα όμως δεν έχει εφαρμοστεί» σημείωσε.

Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι φέρνει φωτογραφική διάταξη για τη θέση αντιδημάρχου, σύμφωνα με την οποία μπορεί ο αντιδήμαρχος να προέρχεται από άλλη παράταξη ενώ ο αντιπεριφερειάρχης όχι.

«Φέρνετε ένα ψευτοδίλημμα: κυβερνησιμότητα ή δημοκρατία- εμείς σας λέμε ότι η δημοκρατία είναι το κρίσιμο.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:18