search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:15
MENU CLOSE

Δραπέτης με βαρύ μητρώο ο ένας εκ των ληστών της Πάργας

08.08.2019 11:41
Δραπέτης με βαρύ μητρώο ο ένας εκ των ληστών της Πάργας - Media

 

Ένας Αλβανός δραπέτης εδώ και επτά χρόνια από τις φυλακές της Πάτρας είναι ο ένας από τους δύο ληστές με τις βερμούδες οι οποίοι εισέβαλαν την περασμένη Δευτέρα σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πάργα, τρομοκρατώντας πελάτες και υπαλλήλους.

Μάλιστα κατά τη διαφυγή τους οι δύο κακοποιοί δεν είχαν διστάσει να πυροβολήσουν μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό

Ο 35χρονος εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Πρέβεζα, από αστυνομικό της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Πρέβεζας, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας και αναγνώρισε τον κακοποιό, ως έναν από τους δύο δράστες της ληστείας στην τράπεζα με λεία περισσότερα από 26.000 ευρώ.

Το αυτοκίνητο με το οποίο είχαν διαφύγει οι δύο κακοποιοί εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εγκαταλελειμμένο, σε περιοχή του Καρτερίου Θεσπρωτίας και κατασχέθηκε. Είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Πρέβεζας ενώ είχε δηλωθεί κλοπή του, πρωινές ώρες της (05-08-2019) στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Ο παρατηρητικός αστυνομικός δεν έχασε χρόνο και ειδοποίησε άμεσα τους συναφέλφους του της ομάδας Δίας, οι οποίοι βρίσκονταν στην περιοχή συνελήφθη από προτρέξαντες αστυνομικούς.

Όπως διαπιστώθηκε ο Αλβανός κακοποιός, τον Ιανουάριο του 2012 είχε παραβιάσει πενθήμερη άδεια που του είχε δοθεί από τις φυλακές της Πάτρας όπου κρατείτο για διακεκριμένες κλοπές και από τότε αναζητείτο από τις διωκτικές αρχές.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία κατά συναυτουργία, απόδραση κρατουμένου, πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού του συνεχίζεται.

Στην κατοχή του καθώς και σε έρευνα που έγινε σε οικία όπου διέμενε προσωρινά και χρησιμοποιούσε ως κρησφύγετο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των -8.240- ευρώ και -100- δολάρια Η.Π.Α., ως προερχόμενα από τη ληστεία,
  • πιστόλι διαμετρήματος 9 mm ,
  • πλαστή ταυτότητα ιταλικών Αρχών και
  • τρία κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ η προανάκριση και οι έρευνες ενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Όσο για το συνεργό του στη ληστεία στην τράπεζα, οι έρευνες συνεχίζονται από την ΕΛ.ΑΣ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:15