search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:09
MENU CLOSE

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Λεμέρ

09.08.2019 09:20
Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη - Λεμέρ - Media

 

Συνάντηση με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, είχε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα και στη διάρκειά της, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Παρίσι, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, το νέο αναπτυξιακό πλαίσιο που δημιουργεί η ελληνική Κυβέρνηση και οι προοπτικές ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας αναφέρει: «Πολύ καλή συνομιλία με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το μέλλον της ευρωζώνης και την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής και χρηματοοικονομικής σχέσης μας».

Νωρίτερα, ο κ. Λεμέρ είχε τετ α τετ και με τον Ελληνα ομόλογό του, Χρήστο Σταϊκούρα, κατά την οποία αντηλλάγησαν απόψεις για τις προκλήσεις και τις προοπτικές του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας ενημέρωσε τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών για τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, όπως αυτές ξεκίνησαν να ξεδιπλώνονται, με στόχο την υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία καλών θέσεων απασχόλησης και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:02