26/08/2019 09:13:32

Δύο ακόμη Μέσα Ενημέρωσης ανέστειλαν τη λειτουργία τους

Δύο ακόμη Μέσα Ενημέρωσης ανέστειλαν τη λειτουργία τους - Media

 

Δύο ακόμα τοπικά μέσα ενημέρωσης, προφανώς λόγω της κρίσης που εξακολουθεί και πλήττει τον κλάδο της Ενημέρωσης, ανέστειλαν πρόσφατα τη λειτουργία τους.

Πρόκειται για α) την εβδομαδιαία τοπική εφημερίδα Thessnews, του ομίλου του Ράδιο Θεσσαλονίκη, των Διαμαντόπουλου – Μαρόγλου και β) τον ραδιοφωνικό σταθμό Radio North 98, που το τελευταίο διάστημα είχε περάσει στον έλεγχο του ομίλου Μαρινάκη. Τα δύο νέα λουκέτα αποτελούν πλήγμα για τον κλάδο και φυσικά είχαν και το ανάλογο κόστος σε θέσεις εργασίας.

Για το Radio North 98, μάθαμε ότι έχασαν την δουλειά τους επτά εργαζόμενοι εκ των οποίων οι τέσσερις είναι δημοσιογράφοι. Ο σταθμός θα αλλάξει κατεύθυνση και από ενημερωτικός θα γίνει μουσικός ή θα αναμεταδίδει τα «Παραπολιτικά fm», εξ Αθηνών. Να σημειώσουμε ότι ο North 98, προεκλογικά είχε ενισχυθεί με δημοσιογράφους και επιχείρησε να αναβαθμίσει το ρόλο και την παρουσία του. Κατά την προεκλογική περίοδο, κινήθηκε σαφώς προς τη ΝΔ ενώ κάποιοι επιμένουν πως στο σταθμό, το πρώτο λόγο είχε στέλεχος της ΝΔ που εξελέγη βουλευτής σε νομό της Βόρειας Ελλάδας. Οι σχέσεις άλλωστε του ομίλου Μαρινάκη με τη ΝΔ είναι γνωστές.

Σχετικά με την Thessnews, τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά. Εκτός απασχόλησης θα μείνουν κάποιοι συνεργάτες της εφημερίδας αλλά το βασικό επιτελείο της Thessnews θα συνεχίσει να απασχολείται στο ομώνυμο ενημερωτικό site. Σύμφωνα μάλιστα με την διεύθυνση του ράδιο Θεσσαλονίκη ομίλου, το Thessnews.gr  θα αναβαθμιστεί και θα ενισχυθεί. Ιδωμεν…

Πάντως σε κάθε περίπτωση όταν κλείνουν δύο μέσα ενημέρωσης και χάνονται θέσεις εργασίας, πρόκειται για μία αρνητική εξέλιξη η οποία δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με… τόση ψυχραιμία. Πολιτεία και κόμματα, νυν και πρώην κυβερνήσεις και σχετικοί ή άσχετοι υπουργοί, έχουν τεράστιες ευθύνες για την αποδυνάμωση και υποβάθμιση του κλάδου της Ενημέρωσης στην χώρα μας. Ανάλογες ευθύνες έχουν και οι Ενώσεις Συντακτών και λοιπών εργαζομένων, που συνήθως ασχολούνται κυρίως με τις δημόσιες σχέσεις τους με την πολιτική και οικονομική εξουσία.

Αλήθεια εκεί στην Στρατηγού Καλλάρη οι συνδικαλιστές (sic) της ΕΣΗΕΜΘ τι λένε; Καλή η …νιρβάνα της ταράτσας;

Πηγή: dailythess.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.