search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:36
MENU CLOSE

Υμηττός: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά – Επί ποδός ισχυρές δυνάμεις

12.08.2019 06:58
Υμηττός: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά - Επί ποδός ισχυρές δυνάμεις - Media

Καλύτερη είναι η εικόνα από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στον Υμηττό. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά διάσπαρτες εστίες, ωστόσο ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή προκειμένου να θέσουν την κατάσταση υπό έλεγχο.

Από την Πυροσβεστική εκφράζεται αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα ελεγχθεί σύντομα, ενώ όπως σημειώνεται δεν υπάρχει ανησυχία για το δάσος της Καισαριανής.

Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι καλύτερη, και όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Β. Βαθρακογιάννης η πυρκαγιά έχει περιοριστεί, αν και δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο.

«Ελεγχόμενη» χαρακτήρισε την κατάσταση ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, σημειώνοντας ότι πλέον δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.

Στο ελικόπτερο της Πυροσβεστικής από το οποίο γίνεται η επίβλεψη της επιχείρησης επιβιβάστηκαν νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του σώματος Βασίλης Ματθαιόπουλος, οι οποίοι συντονίζουν τα εναέρια μέσα που κάνουν ρίψεις στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως η κινητοποίηση υπήρξε ακαριαία. «Η κινητοποίηση ήταν νομίζω ακαριαία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ανταποκρίθηκαν, το κράτος είναι εδώ» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική έκταση, πλησίον της οδού Σερρών, στην Παιανία,και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις φτάνοντας στις κεραίες όπου προξένησε μικρές ζημιές σε υλικά έξω από τον χώρο. Από την πρώτη στιγμή, μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής και την συνδρομή της Αστυνομίας, απομακρύνθηκαν κάτοικοι σπιτιών στην περιοχή και δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Όπως έχει γνωστό μέχρι στιγμής, από τη φωτιά στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε έκαψε δύο σπίτια, και προκάλεσε ζημιές σε άλλα δύο, αλλά λόγω της γρήγορης απομάκρυνσης των κατοίκων από την αστυνομία – σύμφωνα με την πυροσβεστική – δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός.

Τρία άτομα που βρίσκονταν στις κεραίες του Υμηττού και συγκεκριμένα ένας φύλακας και δύο υπάλληλοι, απομακρύνθηκαν έγκαιρα από την Αστυνομία και μεταφέρθηκαν στο φυλάκιο της Καισαριανής.

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές, έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές σε ένα σπίτι και εξωτερικά σε άλλα τρία στην Παιανία.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς, από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζονται μεταξύ άλλων καταγγελίες κατοίκων της Παιανίας, που έκαναν λόγο για έκρηξη και ταυτόχρονες εστίες, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:34