search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:39
MENU CLOSE

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ βόρεια της Κρήτης

12.08.2019 08:26
Γουατεμάλα: Σεισμός 5,6 βαθμών στα νότια της χώρας - Media

 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κρήτης.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 68 χιλιόμετρα βόρεια του Αγίου Νικολάου ενώ το εστιακό του βάθος εκτιμάται στα 55,2 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του ΑΠΘ, ο σεισμός έγινε στις 10:57 και δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε κατοίκους λόγω του μεγάλου του εστιακού βάθους.

Καμιά αναφορά για προβλήματα στην Κρήτη

Χωρίς καμία αναφορά προβλήματος ο σεισμός που σημειώθηκε πριν λίγη ώρα 68 χλμ βόρεια του Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κρήτης Αρχιπύραρχο Νικόλαο Λαγουδάκη, καμία από τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς δε δέχτηκε την οποιαδήποτε κλήση μετά το πέρας του σεισμού. Ενημέρωσε παράλληλα το ΑΠΕ ΜΠΕ πως η Π.Υ. βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή για τυχόν πυρκαγιά, ενώ το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου για την Πολιτική Προστασία με θέμα την ετοιμότητα για πρόληψη πυρκαγιών και προγραμματισμό δράσεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:39