search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:56
MENU CLOSE

Πυρκαγιά στον Υμηττό: Οι συγκλονιστικές εικόνες που μετέδωσαν Sky News και RT (Videos)

12.08.2019 15:03
Πυρκαγιά στον Υμηττό: Οι συγκλονιστικές εικόνες που μετέδωσαν Sky News και RT (Videos) - Media

 

Βίντεο του Sky News παρουσιάζει την επιχείρηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής για την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στον Υμηττό, με τίτλο «οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν τις οργισμένες φλόγες κοντά στην Αθήνα».

«Οι φλόγες εξαπλώθηκαν γρήγορα, όλη τη νύχτα, έξω από την Αθήνα, πριν οι πυροσβέστες σπεύσουν για να διατηρήσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο», σημειώνει το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο.

Συγκλονιστικά είναι και τα πλάνα που μετέδωσε το RT για την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας στον Υμηττό, που ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στους πρόποδες του βουνού στην Παιανία, στην οδό Σερρών, και έφτασε στην κορυφογραμμή του βουνού προς Καισαριανή, στις κεραίες.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει ξεκινήσει έρευνες μετά από καταγγελίες πολιτών για εκρήξεις, αλλά και ταυτόχρονες εστίες στην Παιανία, όπου εκδηλώθηκε η μεγάλη φωτιά που εξαπλώθηκε στη συνέχεια στον Υμηττό και έφτασε μέχρι τις κεραίες.

Παρότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να πιστοποιεί εμπρησμό, αρκετοί κάτοικοι της περιοχής υποστήριξαν πως άκουσαν εκρήξεις τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Καλύτερη είναι πλέον η εικόνα που επικρατεί στην περιοχή, αλλά δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι και υπάρχει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Χρυσοχοΐδης: Η προστασία και η ασφάλεια του πολίτη είναι καθήκον μας

Η προστασία και η ασφάλεια του πολίτη είναι καθήκον μας, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν από λίγο. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ευχαρίστησε τα στελέχη της Πυροσβεστικής για την υπερπροσπάθεια των τελευταίων ημερών και σημείωσε πως η επαγρύπνηση προλαμβάνει και σώζει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:53