search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:56
MENU CLOSE

Κρητικό στιφάδο του Καλοκαιριού!

13.08.2019 06:36
dsc_0351.jpg

Υλικά:

1 κιλό μοσχαράκι ή βοδινό για κατσαρόλα (σπάλα, ποντίκι, κ.λ.π.)

7-8 μέτρια κρεμμύδια

7-8 μικρά ως μέτρια κολοκυθάκια

3 μέτριες ντομάτες

¾ -1 κούπα ελαιόλαδο

½ κούπα κόκκινο ή ροζέ κρασί

2 κουταλιές σούπας ξύδι από κρασί

3-4 σκελίδες σκόρδο

2 -3 φύλλα δάφνης

Αλάτι

Πιπέρι

Κύμινο

 

Επί το έργον:

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες μεγέθους μανταρινιού , το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει. Βάζουμε σε κατσαρόλα ένα από τα κρεμμύδια κομμένο σε καρεδάκια να τσιγαριστεί ελαφρά με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος. Αλατίζουμε ελαφρά. Τα γυρίζουμε όταν ξεκολλάνε μόνα τους, να τσιγαριστούν απ’ όλες τις πλευρές.

Όταν απορροφηθούν τα υγρά σβήνουμε με το κρασί.

Αν έχουμε χρησιμοποιήσει μοσχάρι, προσθέτουμε τώρα τα κρεμμύδια, αν έχουμε χρησιμοποιήσει βοδινό προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε το κρέας να σιγομαγειρεύται μέχρι να μαλακώσει αρκετά.

Πάνω από τα κρεμμύδια προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το ξύδι , το σκόρδο, λίγο αλάτι ακόμη, τα μπαχαρικά και τα δαφνόφυλλα, και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράζει σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα κρεμμύδια με σκεπασμένη την κατσαρόλα μας.Συνήθως δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νεράκι αν σιγομαγειρεύουμε…

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια χαραγμένα στα τέσσερα ή στα δύο κατά μήκος και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν. Δεν ανακατεύουμε, μόνο κουνάμε την κατσαρόλα.

Τελειώνουμε το φαγητό μαγειρεύοντας με ανοικτή την κατσαρόλα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του. Αφήνουμε να μαρουβίσει για λίγη ώρα και σερβίρουμε.

Αν θέλουμε συνοδεύουμε με τηγανητές πατάτες. Φυσικά θα πιούμε κρασί κόκκινο ή ροζέ, αν και καλοκαίρι…Το φρέσκο ψωμί είναι απαραίτητο γιατί η σάλτσα είναι εξαιρετική!

http://www.cretangastronomy.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:54