search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:30
MENU CLOSE

Κέικ με ροδάκινα και κεράσια

13.08.2019 06:47
keik-me-rodakina-kai-kerasia.jpg

Υλικά:

40 γρ. βούτυρο
3 κ.σ. ηλιέλαιο
190 γρ. φαρίνα που φουσκώνει μόνη της
1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. αλάτι
250 γρ. γάλα με λίγα λιπαρά
110 γρ. ζάχαρη (ή 120 γρ. καστανή)
2 καψουλάκια βανιλίνης
1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά)
3 ώριμα μέτρια ροδάκινα σε φέτες
80 -100 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια κομμένα σε φετούλες

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βάζουμε το βούτυρο και το ηλιέλαιο στο ταψί και βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 5-7 λεπτά.

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τη φαρίνα, το μπέικιν, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και την κανέλα.

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε το λιωμένο, καυτό βούτυρο και ηλιέλαιο μέσα στο μίγμα μας.

Ανακατεύουμε καλά και το ξαναρίχνουμε γρήγορα στο ταψί.

Στο σημείο αυτό βλέπουμε ότι το μίγμα έχει κάνει μια λεπτή κρούστα στα τοιχώματα του ταψιού επειδή αυτό ήταν καυτό. Προσθέτουμε από πάνω τα ροδάκινα και τα κεράσια.

Βάζουμε στο φούρνο και αφήνουμε το κέικ να ψηθεί για 45-55 λεπτά και να πάρει ένα ωραίο χρώμα η επιφάνειά του.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει λίγο και μετά το κόβουμε σε κομμάτια ή το σερβίρουμε με κουτάλι από το ταψί σε μπολ.

www.infokids.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15