search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:37
MENU CLOSE

Οκτώ απίστευτες παραλίες στην Ελλάδα που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό (Photos)

13.08.2019 18:18
Οκτώ απίστευτες παραλίες στην Ελλάδα που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό (Photos) - Media

 

Οι ντόπιοι αλλά και οι ξένοι λάτρεις της χώρας μας συμφωνούν σε ένα πράγμα: ότι το δυνατό σημείο της Ελλάδας είναι η τρομερή ποικιλία του φυσικού της τοπίου. Εμείς σας παρουσιάζουμε 8 παραλίες που ίσως να μην τις γνωρίζετε κι όλες, ιδανικές για κολύμπι, ανοργάνωτες αλλά με απίστευτα νερά και μοναδικό φυσικό περιβάλλον.

Σεϋχέλλες, Ικαρία

Μία από τις απίστευτες παραλίες της Ελλάδας. Δροσερά και κρυστάλλινα νερά που βαθαίνουν γρήγορα, λευκή άμμος, ανοιχτόχρωμα βότσαλα και πελώρια βράχια που προσφέρουν σκιά στους λουόμενους είναι αρκετά για να βάλουν την παραλία αυτή στην κορυφή της λίστας: Η πιο εξωτική παραλία της Ικαρίας στην πραγματικότητα οφείλει την ύπαρξή της στις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από την κατασκευή του δρόμου στο χωριό Μαγγανίτη το 1985. Έκτοτε, έχει γίνει η πιο δημοφιλής παραλία του νησιού. Φορέστε αθλητικά γιατί θα περπατήσετε για 10 λεπτά μέχρι την παραλία και προμηθευτείτε νερό και σνακ από πριν. Απολαύστε το κολύμπι στα υπέροχα νερά και κάντε βουτιές από τα βράχια. Οι Σεϋχέλλες βρίσκονται στα νότια του νησιού, 25 χμ από τον Άγιο Κηρύκο.

Μυρσίνη, Διαπόρος, Χαλκιδική

Απέναντι από τη Βουρβουρού στην ανατολική ακτή στο μεσαίο πόδι της Χαλκιδικής, η νησίδα Διαπόρος είναι ένας λόγος από μόνη της για να νοικιάσετε σκάφος. Η παραλία Μυρσίνη στην ανατολική πλευρά αναφέρεται συχνά ως “Χαβάη”, “Λευκά Άμμος” και “Πισίνα”, χάρη στα εκπληκτικά διάφανα νερά της. Τα λευκά βράχια και τα πεύκα προσθέτουν τη δική τους πινελιά στη χρωματική παλέτα αυτής της απίστευτα όμορφης παραλίας. Αναμφίβολα μία από τις απίστευτες παραλίες της Ελλάδας.

Λαλάρια, Σκιάθος

Τα Λαλάρια βρίσκονται συχνά στις ωραιότερες παραλίες του κόσμου, κι όχι άδικα. Τα μικρά λευκά βότσαλα (εξ’ου και το όνομα “λαλάρια”), σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό άγριας ομορφιάς. Βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Σκιάθου και είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα (και μόνο όταν ο καιρός επιτρέπει), είτε ιδιωτικά είτε με τα ημερήσια τουριστικά καραβάκια που αναχωρούν από το κεντρικό λιμάνι. Αν σχεδιάζετε να πάτε στην παραλία με ενοικιαζόμενο ιστιοπλοϊκό ή σκάφος, να προσέξετε τα “οδοντωτά” βράχια μέσα στη θάλασσα, ειδικά κοντά στην πολυφωτογραφημένη φυσική πύλη.

Βλυχάδα, Σαντορίνη

Είναι εύκολο να χάσετε την αίσθηση του χρόνου απλά και μόνο κοιτάζοντας αυτή την παραλία, με τους γκρεμούς από τη μια πλευρά -ένα σκηνικό που θα μπορούσε να είναι έργο τέχνης του Γκαουντί- και τα βράχια να λιώνουν σε έναν λευκό αφρό πάνω στη σκούρα άμμο από την άλλη. Σχετικά λίγοι είναι αυτοί που επιλέγουν να περάσουν τη μέρα τους εδώ, απευθύνεται κυρίως σε όσους αναζητούν μοναξιά και διάλειμμα από τα θορυβώδη beach bar και τις σειρές από ομπρέλες. Η παραλία είναι μοναδική το ηλιοβασίλεμα. Αφήστε το αμάξι σας στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης και περπατήστε μέχρι το Theros Wave Bar.

Αφιάρτης, Κάρπαθος

Οι ντόπιοι την ξέρουν κι ως Μακρύγιαλο, ενώ για τους λάτρεις του wind και kite surfing είναι γνωστή ως “Chicken Bay”. Ωστόσο, παρόλο που αναφέρεται κανείς σε αυτή την αμμώδη έκταση που βρίσκεται στην περιοχή Αφιάρτης, η αίσθηση που έχει κανείς όταν κολυμπά εκεί, είναι η ίδια, σαν να βουτάει σε μια πισίνα με διάφανα θαλασσινά νερά. Η παραλία είναι πόλος έλξης για αρχάριους windsurfers που θέλουν να διαπρέψουν στην τέχνη της ισορροπίας πάνω στα γαλαζοπράσινα νερά. Αν, παρόλα αυτά, δε θέλετε να δοκιμάσετε κάποιο άθλημα από τα σωματεία που λειτουργούν εδώ, πάρτε το βιβλίο σας και καθίστε δίπλα στα ρηχά νερά στο δεξί και πιο ήσυχο άκρο της παραλίας.

Σαρακήνικο, Μήλος

Αν το φεγγάρι είχε παραλίες, η ομορφότερη θα έμοιαζε με το Σαρακήνικο. Αποτελείται από λευκή και γκρι ελαφρόπετρα που έχει σκαλιστεί από τα κύματα με εντυπωσιακούς σχηματισμούς που δημιουργούν μικρούς κολπίσκους, με το τοπίο να θυμίζει λόφους από κυκλαδίτικα αμυγδαλωτά, με επικάλυψη ζάχαρης άχνης. Το υποβρύχιο τοπίο είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, ιδανικό για εξερεύνηση με μάσκα κι αναπνευστήρα. Όταν το φως το ήλιου αρχίζει να “μαλακώνει”, είναι η ιδανική ώρα να βγάλετε εξαιρετικές φωτογραφίες στο πιο φωτογενές μέρος της Μήλου.

Γαλάζια Σπηλιά, Καστελόριζο

Ένα μικρό άνοιγμα επιτρέπει στο φυσικό φως να διεισδύσει στο εσωτερικό της Γαλάζιας Σπηλιάς, γεμίζοντάς την με το εξωπραγματικό γαλάζιο χρώμα, από όπου πήρε και το όνομά της. Το άνοιγμα είναι τόσο χαμηλά στο νερό που είναι πιθανό ο οδηγός της βάρκας να σας ζητήσει να ξαπλώσετε όσο σας ξεναγεί, ώστε να μη χτυπήσετε το κεφάλι σας. Γνωστή κι ως Σπηλιά του Παραστά, έχει μήκος 75 μέτρα, μικρούς σταλακτίτες στην κορυφή και μια μυστηριώδη ατμόσφαιρα χαρακτηριστική των υπόγειων θαλάμων. Το κολύμπι στα νερά της είναι μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.

Εγκρεμνοί, Λευκάδα

Ο παράδεισος πρέπει να είναι ακριβώς έτσι: μια απίστευτη απόχρωση του γαλάζιου στη βάση μιας επιβλητικής πρόσοψης με γκρεμό, που έδωσαν το όνομά τους στην παραλία. Οι Εγκρεμνοί είναι από αυτές τις παραλίες που ο καθένας ονειρεύεται να επισκεφτεί. Το 2015, ένας σεισμός κατέστρεψε τα 350 σκαλιά που οδηγούσαν στην παραλία, κάνοντας την πρόσβαση πιθανή μόνο από τη θάλασσα. Φέτος, ωστόσο, τα σκαλιά άρχισαν να ξαναεπισκευάζονται από το δήμο, ενώ τα τουριστικά καραβάκια εξακολουθούν να κάνουν στάση εκεί. Σιγουρευτείτε ότι έχετε προμηθευτεί νερό και φαγώσιμα από πριν.

Πηγή: travelstyle.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:36