search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 02:14
MENU CLOSE

Ο φόβος μπροστά στις φλόγες: Εκτεταμένα ρεπορτάζ στα γερμανικά ΜΜΕ για τις φωτιές στην Ελλάδα

14.08.2019 06:57
Ο φόβος μπροστά στις φλόγες: Εκτεταμένα ρεπορτάζ στα γερμανικά ΜΜΕ για τις φωτιές στην Ελλάδα - Media

 

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων DPA σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα αναφέρει σχετικά με το θέμα των πυρκαγιών: «Με κομμένη την ανάσα οι άνθρωποι στην Ελλάδα και την Κύπρο παρακολουθούν τις πυρκαγιές. Μετά από μια μεγάλη ξηρασία εβδομάδων και ισχυρούς ανέμους, ξέσπασαν την Τρίτη, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, πάρα πολλές πυρκαγιές. Η κατάσταση είναι χειρότερη στην Εύβοια όπου εκεί καίγεται ένα πυκνό πευκοδάσος. Η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα βοήθειας στην ΕΕ εξαιτίας των πυρκαγιών. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διέκοψε τις διακοπές του και επέστρεψε στην Αθήνα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του… Ο φόβος μπροστά στις φλόγες είναι βαθύς στις ψυχές των ανθρώπων. Τον Ιούνιο του 2018 πάνω από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τουριστικό θέρετρο κοντά στην Αθήνα».

Το πρώτο γερμανικό κανάλι ARD αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του: «Στην Εύβοια δίνουν τη μάχη εκατοντάδες πυροσβέστες εναντίον των πυρκαγιών. Οι φλόγες φθάνουν μέχρι και τα 30 μέτρα και ο καπνός απλώθηκε μέχρι την Αθήνα. Πολλά χωριά εκκενώθηκαν. Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διέκοψε τις διακοπές του στην Κρήτη θέλοντας να επισκεφθεί τις κεντρικές υπηρεσίες. Η ελληνική υπηρεσία πολιτικής προστασίας ζήτησε από τον κόσμο που βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές να παραμείνει στα σπίτια του».

Ο κόσμος υποφέρει από τη μυρωδιά του καμένου και τη στάχτη

«Φλόγες που φθάνουν τα 20 έως 30 μέτρα» είναι ο τίτλος της ανταπόκρισης του Spiegel, η οποία επίσης ξεκινάει με την δύσκολη κατάσταση στην Εύβοια και το μεγάλο πευκοδάσος που καίγεται ωστόσο κάνει αναφορές και στις υπόλοιπες περιοχές: «Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει και στη Θάσο και στη δυτική Ελλάδα. Αυτές σβήστηκαν το απόγευμα της Τρίτης. Το Σαββατοκύριακο μια μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε τμήματα της Ελαφονήσου. Πυροσβέστες αλλά και εθελοντές έδωσαν τη μάχη και στην ιστορική πόλη Θήβα.

Και το ρεπορτάζ συνεχίζει: «Τις συνέπειες των πυρκαγιών ένιωσαν και οι κάτοικοι της Αθήνας. Οι άνεμοι μετέφεραν καπνό και στην πρωτεύουσα από την Εύβοια και τη Θήβα που είναι 90 χλμ μακριά. Ο κόσμος υπέφερε πολύ από τη μυρωδιά του καμένου ξύλου και σε κάποια προάστια η στάχτη έμοιαζε με νιφάδες χιονιού, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο ραδιόφωνο».

Πηγή: Deutsche Welle

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43