search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:09
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: «Αμέσως η καταγραφή των ζημιών»

14.08.2019 12:11
Μητσοτάκης:  «Αμέσως η καταγραφή των ζημιών» - Media

Στην Εύβοια βρίσκεται από το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση με την φωτιά από τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στο κινητό Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, «Όλυμπος».

Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι συμμετέχουν στη μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η φωτιά στην Εύβοια απηύθυνε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του από το συντονιστικό κέντρο που έχει στηθεί, καθώς παραμένει σε εξέλιξη και η πυρκαγιά και η επιχείρηση της Πυροσβεστικής.

«Μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του στρατού, της Αστυνομίας, το προσωπικό του δήμου και της περιφέρειας και τους εθελοντές για αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη φωτιά» είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως τα πράγματα είναι καλύτερα αλλά δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός.

«Σύντομα η καταγραφή των ζημιών»

Όπως προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, θα αρχίσει πολύ σύντομα το δύσκολο έργο της καταγραφής της έκτασης της ζημιάς. «Έχω ήδη ζητήσει να υπάρξει άμεση αποτύπωση για να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ οι αγρότες που υπέστησαν καταστροφές στην περιουσία τους» πρόσθεσε.

«Η Πολιτική Προστασία είναι μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνησή μας, πρώτο μέλημα η προστασία της ανθρώπινης ζωής και μετά των περιουσιών» σημείωσε ενώ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει το επόμενο διάστημα για να κάνει «δραστικές παρεμβάσεις» στον τρόπο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας.

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθύμισε πως δεν έχει τελειώσει ακόμα η αντιπυρική περίοδος και τόνισε πως θα χρειαστεί εγρήγορση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πηγή: iefimerida.gr 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:07