search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:54
MENU CLOSE

Κινεζική προειδοποίηση προς τους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ – «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια»

15.08.2019 12:16
Κινεζική προειδοποίηση προς τους διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ - «Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια» - Media

Η Κίνα θα χρησιμοποιήσει την εξουσία της προκειμένου να καταστείλει τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ αν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω, αφού ορισμένοι διαδηλωτές «έδωσαν ενδείξεις τρομοκρατίας», προειδοποίησε σήμερα ο πρεσβευτής της Κίνας στο Λονδίνο.

«Αν η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ επιδεινωθεί περαιτέρω… η κεντρική κυβέρνηση δεν θα καθήσει με τα χέρια δεμένα να παρακολουθεί», δήλωσε ο πρεσβευτής Λιου Σιαομίνγκ. «Έχουμε αρκετές λύσεις και αρκετή εξουσία εντός των ορίων του βασικού νόμου για να καταστείλουμε γρήγορα οποιαδήποτε αναταραχή. Οι κινήσεις τους είναι σοβαρά και βίαια αδικήματα, και δίνουν ήδη ενδείξεις τρομοκρατίας» υποστήριξε ο ίδιος.

Όπως είπε, «η κεντρική κυβέρνηση της Κίνας δεν θα επιτρέψει ποτέ σε λίγους βίαιους παραβάτες να σύρουν το Χονγκ Κονγκ σε έναν επικίνδυνο δρόμο, σε μια επικίνδυνη άβυσσο».

Ο Κινέζος πρεσβευτής στο Λονδίνο κατηγόρησε επίσης, χωρίς να τις κατονομάζει, ξένες δυνάμεις ότι υποδαυλίζουν τις βίαιες διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, προειδοποιώντας τες ότι οι «ύπουλες» προσπάθειές τους έχουν σημειωθεί και ότι θα καταλήξουν να πλήξουν τις ίδιες. «Ξένες δυνάμεις πρέπει να σταματήσουν να παρεμβαίνουν στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ… Σταματήστε να παρεμβαίνετε σε βίαια αδικήματα – δεν πρέπει να εκτιμήσουν λάθος την κατάσταση και να ακολουθήσουν τον στραβό δρόμο διαφορετικά θα σηκώσουν την πέτρα για να χτυπήσουν τα δικά τους πόδια και μόνο» ανέφερε.

Όπως υποστήριξε, «στοιχεία δείχνουν πως η κατάσταση δεν θα είχε επιδεινωθεί τόσο πολύ αν δεν υπήρχε η παρέμβαση και η υποκίνηση ξένων δυνάμεων».

«Το Χονγκ Κονγκ είναι τμήμα της Κίνας. Καμία ξένη χώρα δεν πρέπει να παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ» είπς και κατηγόρησε τα δυτικά μέσα ότι παρέχουν άνιση ενημέρωση και ότι μπερδεύουν το καλό και το κακό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:54