search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:02
MENU CLOSE

Αδειάζει η Σαμοθράκη: Ταλαιπωρία τέλος αλλά «τσουνάμι» ακυρώσεων

16.08.2019 07:55
Αδειάζει η Σαμοθράκη: Ταλαιπωρία τέλος αλλά «τσουνάμι» ακυρώσεων - Media

 

Με το προεδρείο των επαγγελματιών της Σαμοθράκης ώστε να αποφασιστούν βελτιωτικές κινήσεις ενίσχυσης του νησιού θα συναντηθεί η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού μετά τα προβλήματα στην ακτοπλοϊκή σύνδεση που είχαν ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων επισκεπτών αλλά και τις ακυρώσεις στο peak της τουριστικής σεζόν.

«Η κατάσταση στη Σαμοθράκη αρχίζει να εξομαλύνεται», ανέφερε εχθές μέσω twitter, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

“Είμαστε σε επαφή εδώ και μέρες με τη δημοτική αρχή και τους επαγγελματίες του νησιού, μεταφέροντας στο αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας την ανάγκη για άμεση εξεύρεση λύσης. Ενημερώνουμε παράλληλα και τους πρέσβεις των χωρών, πολίτες των οποίων εγκλωβίστηκαν στο νησί ώστε να υπάρξει ενημέρωση από τις πρεσβείες. Τέλος προγραμματίσαμε συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με το προεδρείο των επαγγελματιών της Σαμοθράκης ώστε να αποφασιστούν βελτιωτικές κινήσεις ενίσχυσης του νησιού. Η κατάσταση είναι δύσκολη και θα ζητήσουμε και από το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας να υπάρχει πρόβλεψη για «εφημερία» πλοίων ώστε η λύση να δίνεται γρηγορότερα σε τέτοιες περιπτώσεις.” κατέληξε ο υπουργός

Περισσότερα από 1.500 άτομα αναχώρησαν από το νησί σε λιγότερο από 24 ώρες

Περισσότερα από 1.500 άτομα αναχώρησαν από τη Σαμοθράκη από την Τετάρτη 14 Αυγούστου με την αποκατάσταση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Αλεξανδρούπολη. “Ο εγκλωβισμός των επισκεπτών έχει τελειώσει, έχει αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση αυτή τη στιγμή. Από χθες το απόγευμα γίνεται κανονικά και η τροφοδοσία της αγοράς, γενικά υπάρχει μια καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή και οι τελευταίοι ενδιαφερόμενοι έφυγαν το πρωί”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας.

Οι ενέργειες της Περιφέρειας ΑΜΘ για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Σαμοθράκη

Από την πρώτη στιγμή της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Παράλληλα, με απόφαση του κ. Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ διέθεσε 10.000 ευρώ για τη διατροφή και την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των επισκεπτών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο νησί. Η προμήθεια γίνεται από καταστήματα και επιχειρήσεις του νησιού και τον συντονισμό έχει ο Δήμος Σαμοθράκης.

Επιπλέον, η Περιφέρεια ανταποκρινόμενη άμεσα στην έκκληση του Δήμου Σαμοθράκης, διαθέτει 50.000 ευρώ για τη ναύλωση του οχηματαγωγού πλοίου ΑΝΑΞ για τη μεταφορά στο νησί ειδών πρώτης ανάγκης (τροφίμων και φαρμάκων). Το πλοίο θα πραγματοποιεί τέσσερα δρομολόγια την ημέρα από και προς τη Σαμοθράκη για διάστημα πέντε ημερών.

Τέλος όσον αφορά την SAOS FERRIES εκτιμάται ότι εντός των ημερών θα αποκατασταθεί η βλάβη του SAOS II και  θα επανέλθει στα εγκεκριμένα δρομολόγια του.

Πηγή: e-evros.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:01