search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:26
MENU CLOSE

Τα μυστικά για να ψαρέψουμε χταπόδια

16.08.2019 13:43
Τα μυστικά για να ψαρέψουμε χταπόδια  - Media

Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε, είναι να βουτήξουμε. Να βουτήξουμε, για να κάνουμε μια έρευνα του βυθού, και φυσικά να ψάξουμε για τα σημάδια που θα αναφερθούν παραπάνω. Το ψάρεμα χταποδιού, είναι ιδιαίτερα ιδιόμορφο, και δεν εξαρτάται από τον εξοπλισμό μας, όπως ισχύει για τα ψάρια. Τα χταπόδια, έχουν συγκεκριμένους τόπους που επισκέπονται κατά την διάρκεια του κύκλου της σύντομης ζωής τους. Για να κάνουμε αποδοτικό αυτό το ψάρεμα, πρέπει να βρούμε τους τόπους αυτούς. Και για να βρούμε αυτούς τους τόπους, πρέπει να αφιερώσουμε πολύ χρόνο στον βυθό. Διαλέγουμε μια μέρα με καλό καιρό, ήρεμα νερά ώστε να έχει διαύγεια ο βυθός, και βουτάμε, ξεκινώντας την έρευνα!

Τι πρέπει όμως να ψάξουμε? Ας δούμε τώρα λεπτομερώς, τα σημάδια, που μαρτυρούν την ύπαρξη των πραγματικά μεγάλων χταποδιών. Το πρώτο και χαρακτηριστικότερο πράγμα, που μαρτυράει την δραστηριότητα των χταποδιών, είναι τα κοχύλια. Ένας βυθός με διάσπαρτες ανοιγμένες γυαλιστερές, κυδώνια κτλ, δείχνει πως στην περιοχή, κυκλοφορούν χταπόδια. Μάλιστα, όσο μεγαλύτερα είναι τα κελύφη των οστράκων, τόσο μεγαλύτερα και τα χταπόδια. Την νύχτα, τα χταπόδια συνηθίζουν να βγαίνουν από τα θαλάμια τους και να πηγαίνουν στα αμμουδερά σημεία, σκάβοντας λάκκους στην άμμο, προς εύρεση αυτών των εκλεκτών μεζέδων. Αυτοί οι λάκκοι, είναι το δεύτερο σημάδι το οποίο αναζητούμε. Σε βυθό με εναλλαγές βράχων-άμμου, αν κυκλοφορούν χταπόδια, θα δούμε εμφανώς μεγάλες λακκούβες στην άμμο, και ανοιγμένα όστρακα περιμετρικά ή γενικά γύρω από αυτές. Σε μικρή απόσταση από αυτές, είναι σίγουρο πως φωλιάζουν χταπόδια καλού μεγέθους.

Πέρκες-χάνοι: Ένας βυθός με αισθητά αυξημένη την παρουσία πέρκας και χάνου, είναι σημάδι πως τριγύρω, φωλιάζουν χταπόδια. Οι πέρκες και οι χάνοι, είναι ψάρια που το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους, το περνάνε δίπλα στα χταπόδια. Τρέφονται από τα υπολείμματα των τροφών του χταποδιού ( ψάρια,όστρακα ) και κυκλοφορούν γύρω από τα σημεία που φωλιάζουν. 

meteo-hellas

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:26