search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:58
MENU CLOSE

Πέτσας για Σαμοθράκη: Φταίνε οι υποδομές του νησιού

17.08.2019 08:08
Απάντηση Πέτσα σε Τόμσεν: Δεν θα μειωθούν αφορολόγητο και συντάξεις - Media

 

Απάντηση στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για καθυστερημένη αντίδραση του κρατικού μηχανισμού με το πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης έδωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι έπρεπε πρώτα να λυθεί το πρόβλημα με τους εγκλωβισμένους ταξιδιώτες και μετά να σχεδιαστούν οι επόμενες ενέργειες που αφορούν κυρίως στην ασφάλεια του λιμανιού. Επιβεβαίωσε ότι την Δευτέρα το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το πρόβλημα.

Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι για το πρόβλημα ευθύνονται κυρίως οι υποδομές του νησιού και εξέφρασε την απορία γιατί τόσα χρόνια δεν αφαιρέθηκαν από τον πυθμένα του λιμανιού οι επιχωματώσεις και τα φερτά υλικά που εμποδίζουν τα μεγαλύτερα πλοία να δένουν στο λιμάνι. Παράλληλα τόνισε ότι η αφαίρεση αυτών των υλικών κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ και γι’ αυτό φταίει η τοπική αυτοδιοίκηση και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υποδομών.

Επιπλέον εξήγησε ότι η κατάσταση στο λιμάνι της Σαμοθράκης προέκυψε και εξαιτίας των βλαβών που παρουσίασαν τα πλοία της εταιρείας «ΣΑΟΣ» που πραγματοποιούσε τα δρομολόγια αλλά και λόγω του καιρού, καθώς είχε εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου. Μάλιστα είπε ότι η εταιρεία ενημέρωσε το υπουργείο Ναυτιλίας για το πρόβλημα

Υπογράμμισε ότι για να λυθεί το πρόβλημα μισθώθηκαν 2 πλοία, το «Άναξ» για να μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης και το «Άνδρος Τζετ» για να μεταφέρει επιβάτες. Ανέφερε ότι και τα δύο πλοία θα πραγματοποιούν δρομολόγια για όσο καιρό χρειαστεί.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:57