search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:27
MENU CLOSE

Πύρινη κόλαση στα Κανάρια – Απομακρύνθηκαν πάνω από 4.000 άθρωποι

18.08.2019 17:10
Πύρινη κόλαση στα Κανάρια – Απομακρύνθηκαν πάνω από 4.000 άθρωποι - Media

 

Πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από παραθεριστική ζώνη στην ισπανική νήσο Γκραν Κανάρια, μετά την ανεξέλεγκτη τροπή που πήρε δασική πυρκαγιά, η οποία από χθες έχει απανθρακώσει ήδη 1.500 εκτάρια, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Μια πυρκαγιά «ιδιαίτερα ραγδαία», που έως τώρα, «ούτε έχει οροθετηθεί, ούτε σταθεροποιηθεί, ούτε ελεγχθεί», δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Περιφέρειας των Κανάριων Νήσων Άνχελ Βίκτορ Τόρες, σε ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος έθιξε το ενδεχόμενο επιπλέον εκκένωσης της ζώνης, ιδίως στο Κρουθ ντε λα Τεχέδα, μία δημοφιλή ορεινή τοποθεσία στο κέντρο της Γκραν Κανάρια, που προσφέρει υπέροχη θέα.

Πάνω από 6.000 πυροσβέστες και 11 εναέρια μέσα επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ πάνω από 10 οδικές αρτηρίες στο νησί έχουν κλείσει.

Οι κλιματικές συνθήκες στο νησί, με τους ισχυρούς ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες, ευνοούν την επέκταση της πυρκαγιάς.

«Οι επόμενες ώρες θα είναι πολύ σημαντικές, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις για απόψε τη νύκτα δεν είναι καλές», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Τόρες.

Η νέα τούτη πυρκαγιά έρχεται λίγες ημέρες μετά την πρωτοφανής έκτασης πύρινη λαίλαπα που είχε καταστρέψει μεγάλες εκτάσεις στην ίδια ζώνη των Καναρίων και είχε οδηγήσει στην απομάκρυνση πολλών εκατοντάδων κατοίκων.

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:21