search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:06
MENU CLOSE

Καλή εμφάνιση αλλά ήττα της Εθνικής Μπάσκετ από τη Σερβία στον τελικό του «Ακρόπολις»

19.08.2019 05:26
basket.jpg

 

Ένα μπλακ άουτ στο τελευταίο δεκάλεπτο στοίχισε στην ουσία στην Εθνική μας, που ηττήθηκε 80-85 από τη Σερβία στην παράταση του άτυπου τελικού του τουρνουά Ακρόπολις στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και κατετάγη δεύτερη, με την ομάδα του Τζόρτζεβιτς να κατακτούν την πρωτιά. 

Η πολύ καλή εμφάνιση για το σύνολο του Σκουρτόπουλου για 30 λεπτά πήγε στράφι, καθώς έδωσε πολλά δικαιώματα στους «πλάβι» στο φινάλε και βρέθηκαν στα σχοινιά. Εντούτοις, με εντυπωσιακή αντεπίθεση στο τέλος, η «επίσημη αγαπημένη» οδήγησε το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο, όπου λύγισαν από την κόπωση και το σοκ από τον σοβαρό τραυματισμό του Αθηναίου, ο οποίος αποχώρησε με υποβασταζόμενος στο πρώτο μέρος. 

«Δήμιος» της Εθνικής μας ο Μπογκντάνοβιτς, που σταμάτησε στους 28 πόντους (8/15 εντός παιδιάς), ενώ κατέβασε 7 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ. Πρώτος σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος είχε 20 πόντους, ενώ ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πρόσθεσε 17 με 5/9 τρίποντα! 

Την Τετάρτη πετάει για Κίνα η αποστολή της Εθνικής μας ομάδα, ενώ θα δώσει τρία ακόμα φιλικά. 

Το ματς 

Καλάθης, Λαρεντζάκης, Γ. Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης και Μπουρούσης ήταν στην εκκίνηση για την Εθνική, που με τον πλέι μέικερ της οδηγό προηγήθηκε με 8-3. Οι τρίποντες απαντήσεις της Σερβίας έφεραν την ανατροπή (8-10), αλλά μόνο προσωρινά. Η ελληνική ομάδα με τον Greek Freak να αναλαμβάνει δράση σκοράροντας στο ανοιχτό γήπεδο αλλά και από μακριά ανέκτησε τα ηνία (14-10). Η συνεισφορά της άμυνας σε αυτό το θετικό ξεκίνημα ήταν πολύτιμη, με καλές βοήθειες και αλληλοκαλύψεις. 

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ήρθε με… φόρα από τον πάγκο και με δύο δικά του τρίποντα αλλά και ένα του Μπουρούση η διαφορά έφτασε στο 25-17 στο πρώτο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου, που ήταν «άσφαιρο» για τους φιλοξενούμενους. Η ενθουσιώδη ατμόσφαιρα «πάγωσε» όταν ο Αθηναίου έπεσε σφαδάζοντας στο παρκέ 3:08 πριν το τέλος του ημιχρόνου και μεταφέρθηκε στα χέρια των Μπουρούση και Βασιλόπουλου στα αποδυτήρια. Οι «πλάβι» εκμεταλλευόμενοι το γενικό σοκ βρήκαν πεδίο δράσης στην επίθεση και με πρωταγωνιστή τον Μιλουτίνοφ έκλεισαν την ψαλίδα από το -9 (36-27) στο 38-31 του ημιχρόνου. 

Η Εθνική συνήλθε από την παγωμάρα και επιστρέφοντας στο καθήκον έφτασε σε διψήφια διαφορά με το αντιαθλητικό στον Αντετοκούνμπο (45-35). Οι «πλάβι» με τον Ραντούλιτσα και τον Μιλουτίνοφ να κάνουν ζημιά στο χαμηλό ποστ και τον Μπογκντάνοβιτς να «πυροβολεί» από μακριά πλησίασαν σε απόσταση βολής (54-52), αλλά το τέταρτο τρίποντο του Θανάση στο ματς (!) βοήθησε την ελληνική ομάδα να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο με 57-52. 

Με ένα καλάθι του Πρίντεζη, η Εθνική μας μπήκε δυνατά στην τέταρτη περίοδο και ξέφυγε πάλι με +7 (59-52), ωστόσο κάπου εκεί το σύνολο του Σκουρτόπουλου κόλλησε επιθετικά και έδωσε δικαιώματα στους Σέρβους, που έτρεξαν 11-2 επιμέρους σκορ για να περάσουν μπροστά για πρώτη φορά (63-67 στο 38’). 

Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς έφτασε μέχρι και το +8 (64-72) στο τελευταίο λεπτό, με πρωταγωνιστές τους Μπογκντάνοβιτς, Μπιέλιτσα. Εντούτοις, οι παίκτες μας δεν τα παράτησαν και αποδείχθηκαν… επτάψυχοι: με ένα γρήγορο 5-0 μείωσαν (69-72) με 24 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη. 

Ακολούθως, έγινε γρήγορο φάουλ στον Μίσιτς, ο οποίος πήγε στη γραμμή, αλλά αστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές και έδωσε τη δυνατότητα στην Εθνική μας να έχει τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι. Η επίθεση εκδηλώθηκε από τον Θανάση Αντετοκούνμπο, που ευστόχησε σε τρίποντο και ισοφάρισε (72-72), με 12 δευτερόλεπτα να απομένουν. Στην τελευταία επίθεση των Σέρβων, ο Μπογκντάνοβιτς πήρε το σουτ υπό την ασφυκτική πίεση του Λαρεντζάκη, όμως αστόχησε και κάπως έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση (72-72). 

Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς έδειξαν μεγαλύτερη ψυχραιμία και είχαν πιο σωστές επιλογές, με το συγκρότημα του Σκουρτόπουλου να κάνει αρκετά λάθη λόγω της κόπωσης. Με διαδοχικά τρίποντα από Μπογκντάνοβιτς και Μπιέλιτσα, οι Σέρβοι απομακρύνθηκαν με +5 (75-80). 

Παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των παικτών της Εθνικής μας, οι Σέρβοι δεν πτοήθηκαν και διατήρησαν το προβάδισμά τους μέχρι το φινάλε του αγώνα (80-85) για να κατακτήσουν την πρώτη θέση του τουρνουά Ακρόπολις. 

Δεκάλεπτα: 19-17, 38-31, 57-52, 72-72, 80-85 (παράταση). 

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Λαρεντζάκης 5, Κόνιαρης 2, Αθηναίου, Καλάθης 15 (7 ασίστ), Μπορούσης 10 (6 ριμπ.), Παπαγιάννης 4, Πρίντεζης 4, Βασιλόπουλος 3, Γ. Αντετοκούνμπο 20, Θ. Αντετοκούνμπο 17 (5/9 τρ.), Μήτογλου. 

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Σιμόνοβιτς 6, Μπογκντάνοβιτς 28 (5/9 τρ., 7 ριμπ.), Μπιέλιτσα 18 (14 ριμπ.), Ραντούλιτσα 2, Μπίρτσεβιτς, Μιλουτίνοφ 14, Μίσιτς 5, Γκούντουριτς 7, Γιόβιτς 5 (6 ασίστ), Μαριάνοβιτς. 

Διαιτητές: Κορομηλάς, Τσαρούχα, Πιτσίλκας

Πηγή: sport-fm.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:05