search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:34
MENU CLOSE

Επιμένει ο Αμβρόσιος: «Παράσημο» η ποινή για τους ομοφυλόφιλους (Video)

19.08.2019 09:45
Επιμένει ο Αμβρόσιος: «Παράσημο» η ποινή για τους ομοφυλόφιλους (Video) - Media

 

Mία μέρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του από τη θέση του στην Μητρόπολη Καλαβρύτων, o Μητροπολίτης Αμβρόσιος μίλησε στον ΑΝΤ1 επιμένοντας στις θέσεις τους, δηλώνοντας ότι δεν μετανιώνει για τίποτα από όσα υποστήριξε κατά καιρούς.

Αναφερόμενος στη «συγγνώμη» που ζήτησε την Κυριακή μετά τη Θεία Λειτουργία όταν και ανακοίνωσε την παραίτησή του, εξήγησε ότι δεν επρόκειτο για συγγνώμη μετάνοιας για κάτι συγκεκριμένο, αλλά «γενικά». «Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη περίπτωση που ζητάω συγγνώμη, αλλά επειδή κανείς δεν είναι αλάθητος, από το ποίμνιό μου ζητάω συγγνώμη, λέγοντας εάν κάπου σας ενόχλησα, ζητώ συγγνώμη» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην ποινή που είχε επιβληθεί από το δικαστήριο σχετικά με τις δηλώσεις του για τους ομοφυλοφίλους, που κρίθηκαν ρατσιστικές, ο Αμβρόσιος δήλωσε ότι την ποινή αυτή τη θεωρεί «παράσημο».

«Το Ευαγγέλιο είναι ο νόμος της ζωής μας και το κηρύττουμε» εξήγησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, προσθέτοντας πως «όσοι παραβαίνουν τον νόμο αυτό, δυσαρεστούνται. Το Ευαγγέλιο καταδικάζει την ανώμαλη σχέση και όταν το κάνει αυτό ο λειτουργός δεν παρανομεί. Παιδιά του Θεού είναι όλοι, αλλά αμαρτωλά παιδιά. Ο Θεός συγχωρεί αυτόν που μετανοεί, όχι αυτόν που συνεχίζει να αμαρτάνει. Δεν μπορούμε να βάλουμε σε όλα νερό και κρασί, νερόκρασο, δεν τα ανακατώνουμε» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισε τώρα να παραιτηθεί είναι η ηλικία του: «Οι δυνάμεις μου με εγκαταλείπουν και για να μπορεί να λειτουργεί σωστά η εκκλησία χρειάζονται δυνάμεις» είπε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:33