search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:44
MENU CLOSE

Τραγωδία με πτώση ελικοπτέρου στον Γαλατά – Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες (Photos-Video)

20.08.2019 15:14
Τραγωδία με πτώση ελικοπτέρου στον Γαλατά - Νεκροί και οι τρεις επιβαίνοντες (Photos-Video) - Media

Νεκροί ανασύρθηκαν από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών και οι τρεις επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου.

Πρόκειται για τους δύο Ρώσους υπηκόους και τον Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου. Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ολοκληρώθηκαν.

Κατά πάσα πιθανότητα, το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια της ΔΕΗ και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα.

Στο σημείο όπου βρίσκεται η άτρακτος του ελικοπτέρου βρίσκονται προληπτικά για λόγους ασφαλείας δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Επίσης, σε συνεννόηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με το θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, υπάρχει έγκριση για μετακίνηση της ατράκτου σε ασφαλές σημείο προκειμένου να μη δημιουργεί κίνδυνο για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα αλλά και να εξεταστεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Στο σημείο έσπευσαν έξι πλωτά σκάφη του Λιμενικού, κλιμάκιο της μονάδας υποβρύχιων αποστολών και ιδιωτικά μέσα.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων από το πολιτικό ελικόπτερο που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, συμμετείχε και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από το «Ελ. Βενιζέλος» προς Γαλατά, ωστόσο κάποια στιγμή χάθηκε από την προσέγγιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε στις 15.43, σύμφωνα με ενημέρωση από το Πεντάγωνο.

Ναυτικός που βρισκόταν στο σημείο δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «πήγαινα να από τη νότια μπούκα του λιμανιού του Γαλατά όταν είδα το ελικόπτερο να κάνει μια περιστροφή στα 50 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, να ακολουθεί έκρηξη και τελικά το ελικόπτερο έπεσε στο νερό».

Χωρίς ρεύμα ο Πόρος

Χωρίς ρεύμα έχει μείνει ο Πόρος, λόγω της σύγκρουσης του ελικοπτέρου με καλώδια της ΔΕΗ.

Πρόκειται για τα εναέρια καλώδια που ηλεκτροδοτούν το νησί.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38