search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:11
MENU CLOSE

Ο ελληνικός υποβρύχιος «κυνηγός» που θα αποτρέψει το τουρκικό «Oruc Reis» εφόσον προκαλέσει

20.08.2019 17:41
Ο ελληνικός υποβρύχιος «κυνηγός» που θα αποτρέψει το τουρκικό «Oruc Reis» εφόσον προκαλέσει - Media

 

Μόνο και μόνο η πιθανότητα ή οι πληροφορίες που θέλουν το «Oruc Reis» τα επόμενα 24ωρα να λύνει κάβους από την θάλασσα του Μαρμαρά, έθεσαν άμεσα σε συναγερμό τα αντανακλαστικά των Ενόπλων Δυνάμεων. Έτσι, φάνηκε εμπράκτως η πρόθεση πως τίποτα δεν πρόκειται να γίνει στα τμήματα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας χωρίς την συγκατάθεση της Αθήνας.

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή, όπως αναφέρει το hellasjournal ακόμη και η αποστολή υποβρυχίου στην ευρύτερη περιοχή δίνει το στίγμα των ελληνικών προθέσεων και στέλνει το μήνυμα πως οποιαδήποτε στιγμή θελήσει η Τουρκία να προκαλέσει, θαμ έχει να αντιμετωπίσει ουσιαστικά προβλήματα, τα οποία δεν θα της επιτρέπουν να πραγματοποιήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδια που είχαν ανακοινωθεί μέσω κυβερνητικών Αξιωματούχων της Άγκυρας.

Ο υποβρύχιος κυνηγός τύπου 214, σε κάθε περίπτωση έχει πολλές ικανότητες και οι γείτονές μας γνωρίζουν πως έχουν απέναντί τους ότι πιο σύγχρονο έχει υπάρξει σε συμβατικό υποβρύχιο που σε κάθε διασυμμαχική άσκηση καταλαβαίνουν τα έτη που βρίσκεται μπροστά η χώρα μας σ’ αυτό τον τόσο ιδιαίτερο τομέα.

Εκτός όμως από το υποβρύχιο τύπου «Παπανικολής» εφόσον ξεκινήσει το δίδυμο σεισμογραφικό του «Barbaros» και περάσει τα στενά των Δαρδανελίων, τότε στενό αναμένεται και το pressing από τα Ελληνικά πολεμικά πλοία επιτήρησης.

Πάντως μπορεί και αυτή η πληροφορία για επικείμενη έναρξη ταξιδιού για το δεύτερο τουρκικό σεισμογραφικό ν’ αποδειχθεί μια ακόμη Fake είδηση σαν αυτές που έχουν συνηθίσει να βγάζουν προς τα έξω οι γείτονές μας.

Δεν θα παραξενέψουν και κανέναν, δικαιολογίες του τύπου ότι δεν έγινε τελικά ο απόπλους από μια «βλάβη» σε κάποιο όργανο του πλοίου.

Το ίδιο είχε γίνει και με το πλωτό γεωτρύπανο «Fatih». Αύγουστο είχαν πει ότι θα ξεκινήσει και απαιτήθηκαν κάποιοι μήνες για τον απόπλου του. Σε κάθε περίπτωση τα πάντα παρακολουθούνται και αναλόγως κινείται και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό ως θεματοφύλακας στο Αιγαίο της Εθνικής Κυριαρχίας.

Μέχρι τώρα υπάρχουν ορισμένες πληροφορίες- που μένει να επιβεβαιωθούν στην πράξη- αλλά και εκτιμήσεις από την πλευρά επιτελών, οι οποίες λένε ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι το ταξίδι του «Oruc Reis» να τελειώσει σύντομα και μόνο με τον πλου του προς την Κυπριακή ΑΟΖ, διότι όλο το πειρατικό ενδιαφέρον της Τουρκίας δείχνει ότι μονοπωλείται στα ενεργειακά της Κύπρου.

Το να κάνει ένα πέρασμα κατά τον πλου στα τμήματα της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, χωρίς να σταματήσει ή και να κάνει μικρή στάση, για την πλειονότητα δεν σημαίνει τίποτα. Για τους έμπειρους Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, αφήνει το μήνυμα της διεκδίκησης και είναι ο λόγος που έχουν επιμείνει στις προτάσεις τους: Μία μονάδα επιφανείας του Ελληνικού Στόλου να είναι εκεί πριν φτάσει το ερευνητικό.

Κανείς αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν μια από τις κύριες προθέσεις των Τούρκων είναι και κάποια θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Κρήτη ή δηλώνουν τις προθέσεις αυτές και προκαλούν διαρκώς σε αυτές για ν’ απασχολήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σ’ αυτά τα σημεία και εκείνοι να εργάζονται αλλού, στην Αν. Μεσόγειο που εκεί έχουν δείξει την πρόθεση του «ήρθα πειρατικά και θα μείνω».

Πηγή: ethnos

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:11