search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:35
MENU CLOSE

Ακυρώνει το ταξίδι στη Δανία λόγω Γροιλανδίας ο Τραμπ

21.08.2019 06:43
Ακυρώνει το ταξίδι στη Δανία λόγω Γροιλανδίας ο Τραμπ - Media

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε χθες Τρίτη ότι αποφάσισε να αναβληθεί η προγραμματισμένη συνάντησή του με την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρέντεριξεν, δύο εβδομάδες πριν να γίνει, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης ενδιαφέροντος από την πλευρά της για την προσφορά του η χώρα του να αγοράσει τη Γροιλανδία.

«Η Δανία είναι μια πολύ σπουδαία χώρα με απίστευτους ανθρώπους, αλλά με βάση τα σχόλια της πρωθυπουργού Μέτε Φρέντεριξεν, ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να συζητήσει την αγορά της Γροιλανδίας, θα αναβάλλω τη συνάντησή μας που ήταν προγραμματισμένο να γίνει σε δύο εβδομάδες για μια άλλη φορά», ανέφερε ο ένοικος του Λευκού Οίκου σε λακωνική ανάρτησή του στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί την Κοπεγχάγη στις αρχές του Σεπτεμβρίου, δεν ξεκαθάρισε αν ακυρώνει το ταξίδι.

Η αναγγελία αυτή καταγράφηκε λίγα εικοσιτετράωρα πριν ο Ρεπουμπλικάνος αναχωρήσει για τη Γαλλία, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο της G7, μαζί με τους άλλους ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων, από την 24η ως την 26η Αυγούστου.

Στις αρχές του επόμενου μήνα, ο Τραμπ αναμενόταν να επισκεφθεί την Πολωνία και κατόπιν τη Δανία, έπειτα από πρόσκληση που του απηύθυνε η βασίλισσα Μαργκρέτε Β΄.

Ο μεγιστάνας των ακινήτων επιβεβαίωσε την Κυριακή το ενδιαφέρον που έχει εκδηλώσει επανειλημμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal, για την αγορά της Γροιλανδίας από τη Δανία, ενδεχόμενο που περιέγραψε ως «μεγάλη κτηματομεσιτική συναλλαγή», που θα ήταν «στρατηγικά ενδιαφέρουσα», διαβεβαιώνοντας πάντως ότι δεν αποτελεί «προτεραιότητα» για την κυβέρνησή του.

Οι αρχές της Δανίας και της Γροιλανδίας δεν ικανοποιήθηκαν ακριβώς από τη συγκεκριμένη δήλωση. Το υπουργείο Εξωτερικών της αυτόνομης περιοχής της Δανίας ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία «δεν πωλείται».

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες που ο Ρεπουμπλικάνος αναφέρθηκε μέσω Twitter στο ζήτημα της προτεινόμενης αγοράς.

«Υπόσχομαι ότι δεν θα το κάνω αυτό στη Γροιλανδία!», έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος τη Δευτέρα, όχι χωρίς μια δόση χιούμορ, πάνω από ένα φωτομοντάζ που εικονίζει το χρυσόχρωμο ξενοδοχείο του στο Λας Βέγκας να υψώνεται παράταιρα σε βουκολικό τοπίο της περιοχής, όπου ζουν 56.000 κάτοικοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:31