search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:34
MENU CLOSE

Ματέο Ρέντσι: Διατεθειμένος να συνεργαστεί με το Κίνημα των 5 Αστέρων

21.08.2019 06:50
Πώς να φτιάξετε λίπασμα για τα φυτά σας από το κέλυφος των αυγών - Media

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε την Τετάρτη ότι θα ήταν διατεθειμένος να συνεργαστεί με το Κίνημα των 5 Αστέρων, αν πίστευε ότι αυτό θα οδηγούσε σε μια εποικοδομητική στάση απέναντι στην Ευρώπη.

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε κυβέρνηση, αν είναι δυνατό», σχολίασε ο Ρέντσι μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2, ενώ πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να μπουν στην άκρη προηγούμενες προσωπικές επιθέσεις εναντίον του που έχουν διατυπώσει μέλη του Κινήματος των 5 Αστέρων.

Οι δηλώσεις Ρέντσι έγιναν μία ημέρα μετά την παραίτηση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε.

Πολιτικοί από το Κίνημα των 5 Αστέρων και το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα συζητούν τον σχηματισμό νέου συνασπισμού, ο οποίος θα αποκλείει το ακροδεξιό κόμμα Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και θα δίνει μια πιο κεντρώα και φιλοευρωπαϊκή στροφή στην κυβέρνηση της Ιταλίας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:31