search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:20
MENU CLOSE

Μέχρι τη Δευτέρα θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ ο Άκης Τσοχατζόπουλος

11.04.2012 07:26
Μέχρι τη Δευτέρα θα κρατηθεί στη ΓΑΔΑ ο Άκης Τσοχατζόπουλος - Media

Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για να ετοιμάσει την απολογία του έλαβε από τον ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος και μέχρι τότε θα κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα για να ετοιμάσει την απολογία του έλαβε από τον ανακριτή ο Άκης Τσοχατζόπουλος και μέχρι τότε θα κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Ο πρώην υπουργός συνελήφθη στην οικία του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου έπειτα από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε εις βάρος του από την εισαγγελία Αθηνών με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος για την υπόθεση των περιουσιακών του στοιχείων.

«Πάμε στον ανακριτή. Θα τα πούμε εκεί» δήλωσε ο Α.Τσοχατζόπουλος προσερχόμενος στην ΓΑΔΑ, ενώ η αστυνομία για την ίδια υπόθεση προχώρησε ακόμα στη σύλληψη ενός επιχειρηματία, του ξαδέρφου και της λογίστριας του πρώην υπουργού.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παρουσία εισαγγελέα στα δύο σπίτια της κόρης του κ. Τσοχατζοπούλου σε Κολωνάκι και Παλαιό Ψυχικό βρέθηκαν δέκα πλάκες χρυσού, λίρες και έγγραφα με κινήσεις λογαριασμών, ενώ κατασχέθηκε και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατηγορείται ότι εισέπραξε όταν ήταν υπουργός Άμυνας μίζα 8 εκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική Ferostal για την ανάθεση της κατασκευής υποβρυχίων.

Η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων του Α.Τσοχατζόπουλου ξεκίνησε να διενεργείται από τις εισαγγελείς πρωτοδικών Ευγ. Κυβέλου και Ελ. Σίσκου το 2010, έπειτα από δημοσιεύματα στον τύπο σχετικά με την αγορά του ακινήτου επί της Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας ο πρώην υπουργός κατέθεσε τον περασμένο Οκτώβριο ενώπιον των Εισαγγελέων με την ιδιότητα του υπόπτου, ο φάκελος διαβιβάστηκε στον ειδικό ανακριτή κ. Μάλλη, ο οποίος σε συνεννόηση με την Εισαγγελία εξέδωσε ένταλμα σε βάρος του Α.Τσοχατζόπουλου.

Σχολιάζοντας την σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου η Νέα Δημοκρατία δήλωσε ότι «έστω και αργά, ο πρώην υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και για σειρά ετών υπουργός των κυβερνήσεών του κ. Α. Τσοχατζόπουλος παίρνει, το δρόμο που έδειξε η Δικαιοσύνη. Η αλήθεια για τη διαφθορά και την καταλήστευση του Δημοσίου αποκαλύπτεται. Και αποκαλύπτει με ποιο τρόπο διαχειρίζονταν επί χρόνια το δημόσιο χρήμα οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».

«Το ΚΚΕ έχει έγκαιρα προειδοποιήσει το λαό ότι οι μηχανισμοί και τα κόμματα του συστήματος δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κλείσουν στη φυλακή ένα ή και άλλα πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να αθωώσουν το καπιταλιστικό σύστημα και τη βάρβαρη πολιτική τους, που φέρνει φτώχεια και δυστυχία στο λαό και είναι γερασμένο και σάπιο ως το μεδούλι» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κομουνιστικό Κόμμα.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Κύρτσος, δήλωσε: «Τον Τσοχατζόπουλο τον έπιασαν, με τον Βενιζέλο τι θα κάνουν;». Μιλώντας στο Real FM, ο κ. Κύρτσος υπενθύμισε ότι ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι αυτός που «έβαλε την υπογραφή του για να πάρουμε και τα υπόλοιπα γερμανικά υποβρύχια, κόστους 2 δισ. ευρώ».

Πολύ βολική χαρακτήρισε την ημερομηνία της σύλληψης του Άκη Τσοχατζοπουλου, ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. 

Σχετικά με την σύλληψή του, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Επιτέλους, μετά από όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η δικαιοσύνη λειτούργησε». Έσπευσε πάντως να σημειώσει ότι «όταν αυτό γίνεται την ημέρα προκήρυξης των εκλογών, υπάρχει ο φόβος να εκληφθεί από τους πολίτες ως ένας φερετζές του πολιτικού συστήματος, το οποίο καταρρέει και το οποίο λίγες μέρες πριν αθώωσε τη Siemens».

Από το twitter αποφάσισε να εκφράσει την άποψη του για τη σύλληψη του πρώην υπουργού, Άκη Τσοχατζόπουλου, ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «η τιμωρία δεν τελειώνει με το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε 19 χρόνια μετά από τότε που το ζητούσα».

Σημειώνεται ότι την Μεγάλη Τρίτη ο αρμόδιος Εισαγγελέας εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Εφετών την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου για την υποβολή ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος του 2009.

Η δικογραφία σε βάρος του πρώην υπουργού σχηματίστηκε έπειτα από διαβίβαση των ευρημάτων επανελέγχου της Βουλής με στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου του Α.Τσοχατζόπουλου.

Τα video είναι από το tsantiri.gr και το real.gr.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:08