search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:13
MENU CLOSE

Αίρεται η προειδοποίηση για τσουνάμι στο Ινδικό Ωκεανό

11.04.2012 09:12
Αίρεται η προειδοποίηση για τσουνάμι στο Ινδικό Ωκεανό - Media

Αίρεται η προειδοποίηση για τσουνάμι στο Ινδικό Ωκεανό, ενώ μετασεισμοί άνω των οκτώ βαθμών σημειώθηκαν στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Ινδονησίας μερικές ώρες μετά τη δόνηση των 8,7 βαθμών.

Αίρεται η προειδοποίηση για τσουνάμι στο Ινδικό Ωκεανό, ενώ μετασεισμοί άνω των οκτώ βαθμών σημειώθηκαν στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Ινδονησίας μερικές ώρες μετά τη δόνηση των 8,7 βαθμών.

Η Γεωφυσική Υπηρεσία της Ινδονησίας ανέφερε ότι καταγράφει άνοδο της στάθμης της θάλασσας στη δυτική και βόρεια Ατσέχ έως και80 εκατοστά.

Η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 8,9 βαθμών σημειώθηκε την Τετάρτη κοντά στην Σουμάτρα της Ινδονησίας, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. 

 

Ο σεισμός έγινε στις 2:38 μ.μ. (τοπική ώρα), είχε εστιακό βάθος 33 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός σε Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη και Ινδία προκαλώντας πανικό στους κατοικους. 

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο ανακοίνωσε ότι «δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι αλλά είμαστε σε επιφυλακή», ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

«Η κατάσταση στο Ατσεχ είναι υπό έλεγχο, υπάρχει λίγος πανικός, αλλά οι κάτοικοι μπορούν να μεταφερθούν σε μεγαλύτερο υψόμετρο», όπως είπε σε κοινή συνέντυεξη Τύπου με το Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον που πραγματοποιεί επίσκεψη στην περιοχή και ο οποίος είπε ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να βοηθήσει εάν χρειαστεί.

Στην ίδια περιοχή είχε σημειωθεί ο φονικός σεισμός και το τσουνάμι του 2004, που είχε προκαλέσει το θάνατο 230.000 ανθρώπων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 10:04