search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:06
MENU CLOSE

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για πρωτοσέλιδο εφημερίδας

11.04.2012 10:43
Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για πρωτοσέλιδο εφημερίδας - Media

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο – δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» για την περικοπή των κοινωνικών δαπανών, που είχε τον τίτλο «Κομπίνα Βενιζέλου εξαφανίζει επιδόματα».

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε το σημερινό πρωτοσέλιδο – δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» για την περικοπή των κοινωνικών δαπανών, που είχε τον τίτλο «Κομπίνα Βενιζέλου εξαφανίζει επιδόματα».

Συγκεκριμένα η εφημερίδα γράφει ότι «αρχικά είχε αποφασιστεί οι κοινωνικές δαπάνες να περικοπούν κατά 2 δισ.ευρώ τη διετία 2013-2015, σύμφωνα με το κείμενο του Μνημονίου Νο2 που εγκρίθηκε από τη Βουλή. Τελικά όμως, σύμφωνα με το κείμενο του ΔΝΤ και της ΕΕ, οι κοινωνικές δαπάνες θα περικοπούν κατά 3 δισ. ευρώ τη διετία 2013-2014».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, γίνεται λόγος για κραυγαλέο δημοσίευμα, «στρατευμένο στην αγωνιώδη προεκλογική στρατηγική του κ. Σαμαρά» και τονίζονται τα εξής:

«Φαίνεται ότι ο “Ελεύθερος Τύπος” δεν διδάχθηκε τίποτε από την προχθεσινή (3/4) απόπειρα να ισχυριστεί ότι η Κυβέρνηση Παπαδήμου είχε συμφωνήσει με την τρόικα για την λήψη περισσότερων φορολογικών μέτρων από αυτά που προβλέπει το σχέδιο του Μνημονίου που εγκρίθηκε από την Βουλή. Σήμερα, ισχυρίζεται το ίδιο για την αξιολόγηση των κοινωνικών δαπανών από την οποία αναμένεται το Δημόσιο να εξοικονομήσει όχι 1% αλλά 1,5% του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια για να μην επιβαρυνθούν και πάλι μισθωτοί και συνταξιούχοι με οριζόντιες περικοπές», και αυτό, συμπληρώνεται, «το βρίσκει κακό ο “Ελεύθερος Τύπος”».

Σύμφωνα με την Ιπποκράτους, το δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι «πρώτον, η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαράς δεν είχαν καμία αντίληψη για την σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα. Ότι αγνοούν την διαφορά μεταξύ σχεδίου με αγκύλες και τελικού κειμένου, που υπογράφηκε από τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας με την έγκριση της Βουλής και ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου».

Και όλα αυτά, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «αποδίδονται στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Πίσω από τον κ. Βενιζέλο άλλωστε είχε κρυφτεί κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης ο κ. Σαμαράς, δίνοντας την ψήφο εμπιστοσύνης του κόμματος του στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ως Αντιπρόεδρο και Υπουργό Οικονομικών».

Δεύτερον, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται ότι «τα φερέφωνα της Νέας Δημοκρατίας ενθαρρύνουν την συνέχιση της κατασπατάλησης πόρων, μέσω παρανόμων επιχορηγήσεων και επιδομάτων, πολλά από τα οποία ήδη εντοπίστηκαν καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση των κοινωνικών δαπανών, η οποία αποδίδει αποτελέσματα με αίσθημα δικαιοσύνης».

«Λίγη μεγαλύτερη σοβαρότητα και λογική συνοχή δεν θα έβλαπτε», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κινήματος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:05