search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:42
MENU CLOSE

Νομοσχέδια για γερά στομάχια…

08.02.2010 18:02
Νομοσχέδια για γερά στομάχια...  - Media

Το νέα δύσπεπτα νομοσχέδια για το φορολογικό σύστημα και την εισοδηματική πολιτική, εξακολουθούν να τηγανίζονται στη χαμηλή φωτιά της Δημόσιας Διαβούλευσης και να καρυκεύονται με τα καυτά μπαχάρια της δημοσιονομικής συγκυρίας. Από σύσκεψη σε σύσκεψη κι από συμβούλιο σε συμβούλιο προσθαφαιρούνται ματζουράνες και κόλιαντρα, αλλά η βάση και η ιδεολογία του μπλιγουριού είναι μία: τα γιούρια στο πορτοφόλι .Όπως και να ’χει, ως το τέλος της εβδομάδας, τα εδέσματα θα μας τα σερβίρουν, θα τα φάγομε και θα πούμε κι ένα τραγούδι της τάβλας. Περιθώρια για υπαναχωρήσεις δεν υπάρχουν. «Έχουμε μόνο μία επιλογή…» που θα έλεγε και ο αείμνηστος πατέρας Παπανδρέου. «Να τα υποστούμε όλα».

Το νέα δύσπεπτα νομοσχέδια για το φορολογικό σύστημα και την εισοδηματική πολιτική, εξακολουθούν να τηγανίζονται στη χαμηλή φωτιά της Δημόσιας Διαβούλευσης και να καρυκεύονται με τα καυτά μπαχάρια της δημοσιονομικής συγκυρίας. Από σύσκεψη σε σύσκεψη κι από συμβούλιο σε συμβούλιο προσθαφαιρούνται ματζουράνες και κόλιαντρα, αλλά η βάση και η ιδεολογία του μπλιγουριού είναι μία: τα γιούρια στο πορτοφόλι .

Όπως και να ’χει, ως το τέλος της εβδομάδας, τα εδέσματα θα μας τα σερβίρουν, θα τα φάγομε και θα πούμε κι ένα τραγούδι της τάβλας. Περιθώρια για υπαναχωρήσεις δεν υπάρχουν. «Έχουμε μόνο μία επιλογή…» που θα έλεγε και ο αείμνηστος πατέρας Παπανδρέου. «Να τα υποστούμε όλα».

Παρότι τα σχέδια των νόμων –φιναλίστ  δεν τα ξέρει ούτε ο Θεός, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα διατηρηθεί το αφορολόγητο των 12.000 σε συνάρτηση με το σύστημα αποδείξεων, θα ισχύσει ενιαία κλίμακα φορολόγησης για μισθωτούς και ελευθεροεπαγγελματίες χωρίς να αυξηθεί ο ανώτερος (40%), θα επανέλθει ο φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, θα γίνουν αλλαγές στο αφορολόγητο της πρώτης κατοικίας  κλπ  Καλή μας χώνεψη…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:41