19/10/2019 00:27:10

Στο Μάτι ο Μητσοτάκης (Video/Photos)

Στο Μάτι ο Μητσοτάκης (Video/Photos) - Media

Την προσωπική του δέσμευση να γίνει το Μάτι καλύτερο από πριν, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Μάτι, κατά την επίσκεψή του στο οικόπεδο όπου είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 20.000 τόνοι καύσιμης ύλης.

Ικανοποιημένος από το γεγονός ότι το οικόπεδο καθαρίστηκε μέσα στις χρονικές προθεσμίες που είχαν τεθεί (σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα), ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε να επισκεφθεί και πάλι τον εν λόγω χώρο, και μάλιστα να τον δει φυτεμένο με αμπέλι, όπως είπε.

«Το οικόπεδο καθαρίστηκε από τρεις κατασκευαστικές εταιρείες, χωρίς ένα ευρώ επιβάρυνση για το Δημόσιο», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, με τις εταιρείες να αναλαμβάνουν το έργο στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης. Η καύσιμη ύλη θα αξιοποιηθεί στη συνέχεια από βιομηχανίες.

Κατά την άφιξή του ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε κατοίκους και τοπικούς παράγοντες, αλλά και τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στο έργο, στους οποίους απέδωσε τα εύσημα για τη δουλειά τους και τους ευχαρίστησε. «Έχουμε και θέλουμε την ανάμιξη της κοινωνίας των πολιτών», είπε σε άλλο σημείο του διαλόγου που είχε με τον κόσμο, και ζήτησε, το Μάτι να πάρει ζωή, να γίνει καλύτερο από πριν, σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση.

Αναφορικά με το σχέδιο της επόμενης ημέρας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε το ενδιαφέρον Πανεπιστημίων του εξωτερικού να συμβάλουν στη χωρική ανάπτυξη της περιοχής. Μάλιστα, έκανε λόγο για πρότυπο οικισμό, επισημαίνοντας πως «έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε».

Υπογράμμισε επίσης την πρώτη υποχρέωση που έχει το κράτος έναντι των πολιτών του, που δεν είναι άλλη από την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας τους.

Ο κ. Μητσοτάκης επεκτάθηκε και στην αντιπυρική-δασική πολιτική, την ανάγκη επανασχεδιασμού της, με έμφαση στην πρόληψη σημειωτέον. Παράλληλα, στο σημείο αυτό απέδωσε τα εύσημα στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το νέο γραμματέα της για την αποτελεσματικότητά τους, παρότι -όπως ο ίδιος θύμισε- δεν έχει τελειώσει η αντιπυρική περίοδος. «Το κράτος μπορεί να λειτουργήσει διαφορετικά: τοποθετήσαμε τους κατάλληλους ανθρώπους στις σωστές θέσεις» είπε, προσθέτοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση «εμφύσησε διαφορετική κουλτούρα λογοδοσίας, ταχύτητας, αποτελεσματικότητας».

Αναφερόμενος στο έργο της απομάκρυνσης των καμένων παρατήρησε πως είναι μικρό τμήμα της δουλειάς που έπρεπε να γίνει, «αλλά έπρεπε κάποιος να ασχοληθεί».

Αναφέρθηκε τέλος και στους εγκαυματίες, σημειώνοντας πως δεν καλυπτόταν εξ ολοκλήρου με δαπάνες του ΕΟΠΥΥ η θεραπεία τους ως τώρα. «Το διορθώσαμε, χωρίς να επωμίζονται οι ίδιοι το κόστος», τόνισε ο Πρωθυπουργός, που έφυγε από το χώρο, λέγοντας στους κατοίκους «εις το επανιδείν».

 

Το βίντεο της επίσκεψης Μητσοτάκη

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.