search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:53
MENU CLOSE

Πυρκαγιές σε Μεγαλόπολη και Λέρο, περιορίστηκε η φωτιά στην Κέρκυρα (Photos-Video)

23.08.2019 12:37
Φωτιά στην Αργολίδα - Media

 

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας, κοντά στη θέση “Μάρμαρα”.

Η φωτιά έκαιγε σε αγροτικές εκτάσεις με ξερά χόρτα κοντά στην Εθνική Οδό, σε περιοχή που πριν λίγες ημέρες είχε ξεσπάσει ξανά πυρκαγιά.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 10 πυροσβέστες και 2 ελικόπτερα.

 

 

Στην Μεγαλόπολη

Υπό μερικό έλεγο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ίσαρης, κοντά Μεγαλόπολη Αρκαδία. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής είχαν ενισχυθεί και 50 πυροσβέστες, με 18 οχήματα έδιναν μάχη με τις φλόγες, ενώ από αέρος συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσής, δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεση 23 πυροσβέστες και 11 οχήματα. Δεν προέκυψε κίνδυνος για εγκαταστάσεις διαφόρων εταιρειών, που βρίσκονται κοντά στο σημείο της φωτιάς.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λέρο

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Κουλούκι – Μερικιά στο Λακκί της Λέρου. Ωστόσο, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μιχάλη Κόλια, η πυρκαγιά βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο ενώ δεν κινδυνεύουν σπίτια ή ανθρώπινες ζωές.

Οι κάτοικοι της περιοχής και κλιμάκια του δήμου έδωσαν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να κατορθώσουν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς, καθώς στη Λέρο δεν υπάρχει πυροσβεστικό κλιμάκιο, παρά μόνο ένας εποχικός πυροσβέστης.

Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ στη Λέρο μεταφέρθηκε πεζοπόρο τμήμα με σούπερ πούμα από τη Σάμο.

Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός αλλοδαπού στη Λέρο, ως ύποπτο για εμπρησμό, έπειτα από υπόδειξη αυτοπτών μαρτύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του skai.gr ο αλλοδαπός φέρει εγκαύματα και ανακρίνεται από τις αστυνομικές αρχές.
 

Σύμφωνα με το skai.gr, υπήρξε μεγάλη αναστάτωση καθώς παραθεριστές πίστευαν ότι έγκλωβίστηκαν σε παραλία. Ωστόσο, πλέον βρίσκονται όλοι σε ένα ασφαλές σημείο χωρίς να διατρέχουν κάποιον κίνδυνο.

Σε περιορισμό η φωτιά στην Κέρκυρα – Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι

Σε περιορισμό τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στη Νότια Κέρκυρα. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Ιονίων νήσων, Ανδρέας Ρίζος, η φωτιά που έκαιγε χορτολιβαδική γη εξελισσόταν μεταξύ τριών μικρών χωριών της Νότιας Κέρκυρας. Κάηκαν 55 στρέμματα χορτολιβαδικής γης στο Νότο.

Άμεσα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και πολιτικές αρχές του τόπου, προχώρησε προληπτικά στην εκκένωση των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, ενώ στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν οι άνδρες της Πυροσβεστική Υπηρεσίας με συνδρομή από αέρος τα πυροσβεστικά αεροσκάφη.

«Αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξάπλωσης της φωτιάς σε κατοικημένες περιοχές» επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρίζος, ενώ οι κάτοικοι επιστρέφουν σταδιακά στα σπίτια τους.

Πυρκαγιά σε γέφυρα στα Χανιά

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το μεσημέρι στον κόμβο της εθνικής οδού Χανίων – Κισάμου, στην περιοχή Κολυμπάρι, κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε χώρο όπου υπήρχε παράνομη εναπόθεση απορριμμάτων, κάτω από τη γέφυρα της Εθνικής Οδού και μέσα σε έκταση με καλάμια.

Από τις φλόγες και λόγω των πυκνών καπνών, υπήρξαν προβλήματα ορατότητας στο συγκεκριμένο σημείο της Εθνικής οδού χωρίς, ωστόσο, να υπάρξουν άλλα προβλήματα.

Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο με 11 οχήματα από τις υπηρεσίες Χανίων και Κισάμου κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά πριν αυτή πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:49