search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:57
MENU CLOSE

Η τρίτη συναυλία στο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΆΝΩ στην Άνω Σύρο

23.08.2019 13:23
Η τρίτη συναυλία στο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΆΝΩ στην Άνω Σύρο - Media

 

Η τρίτη συναυλία για το Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου ΑΝΩ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Αυγούστου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Άνω Σύρο, με τον Ελβετό οργανίστα Alois Koch να συμπράττει με τον Έλληνα ομποΐστα Δημήτρη Σιδερή.

Ο σπάνιος αλλά και τόσο αρμονικός συνδυασμός των δύο οργάνων αναδείχτηκε μέσα από έργα διαφόρων συνθετών που έχουν γραφτεί ειδικά γι’ αυτή την συνύπαρξη.

Το κοινό που γέμισε για μια ακόμη βραδιά τον χώρο του ναού είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και να απολαύσει πόσο ταιριάζει ο ζεστός και εκλεπτυσμένος ήχος του όμποε με τον επιβλητικό ήχο του εκκλησιαστικού οργάνου.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή 23 Αυγούστου, με τον Έλληνα μουσικό Δημήτρη Κεραμιδάκη θα μας παρουσιάσει το κινηματογραφικό όργανο (σε πρόγραμμα εξομοίωσης μέσω υπολογιστή) συνοδεύοντας ταινίες του βωβού κινηματογράφου.

Πρόκειται για εξέλιξη του εκκλησιαστικού, το οποίο βρισκόταν σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες συνοδεύοντας τις βωβές ταινίες κατά την προβολή τους, πριν αυτές αποκτήσουν «φωνή» στις αρχές του 20ού αιώνα.

H εκδήλωση πραγματοποιείται στο Ησυχαστήριο «Παναγία της Ελπίδας» των Αδελφών του Ελέους του Αγ. Βικεντίου, Καλομενοπούλου 5 στην Ερμούπολη Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, ώρα 8.00 μμ

Ο βωβός κινηματογράφος και το κινηματογραφικό όργανο Δημήτρης Κεραμιδάκης (Eλλάδα)

Είσοδος Ελεύθερη

Φωτογραφίες : Νίκος Δεσύπρης –Δημήτρης Βαμβακούσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15