search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:46
MENU CLOSE

«Στρατολογεί» δημοσιογράφους το Facebook

23.08.2019 14:01
Τρεις νεκροί εξαιτίας μιας ανάρτησης στο Facebook (Video) - Media

 

Η απόφαση του Facebook να στρατολογήσει δημοσιογράφους ώστε να μην επαφίεται πλέον αποκλειστικά στους αλγορίθμους για να διανέμει την επικαιρότητα είναι ένα θετικό βήμα, όμως δεν θα αρκέσει για να φέρει την επανάσταση στον τομέα των μέσων ενημέρωσης που βρίσκεται σε κατάρρευση, προειδοποιούν οι αναλυτές.

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε την Τρίτη πως θα σχηματίσει μια μικρή ομάδα επαγγελματιών δημοσιογράφων για να επιλέγουν τις κύριες ειδήσεις της ημέρας. Αυτό θα γίνει «για να εξασφαλίσουμε ότι προβάλλουμε τα σωστά άρθρα», εξήγησε.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται ενώ οι απολύσεις εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης και το κλείσιμο εφημερίδων πολλαπλασιάζονται στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, όπου οι περισσότερες επιχειρήσεις δυσκολεύονται πολύ να βρουν μια φόρμουλα για να επιβιώσουν στην εποχή της δωρεάν ενημέρωσης.

Τα άρθρα θα εμφανίζονται σε μια «στήλη Επικαιρότητα» (News Tab), που θα είναι ξεχωριστή από τον παραδοσιακό χώρο στο Facebook στον οποίο εμφανίζονται τα περιεχόμενα που αναρτώνται από τους φίλους του χρήστη (News Feed).
Οι δημοσιογράφοι του Facebook θα επιλέγουν τις ειδήσεις από διάφορους ενημερωτικούς ιστότοπους, όμως δεν θα παράγουν ούτε θα επιμελούνται οι ίδιοι οποιοδήποτε περιεχόμενο. Η πολιτική αυτή είναι σύμφωνη με την πεποίθηση της καλιφορνέζικης εταιρείας, η οποία ανέκαθεν αρνούνταν να θεωρηθεί μέσο ενημέρωσης και να επωμισθεί τις συντακτικές ευθύνες που αυτό συνεπάγεται.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newpost.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:46