search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:57
MENU CLOSE

Νίκος Μάνεσης: Το συμβόλαιο με τον Alpha και οι Γερμανοί που… έφυγαν νύχτα απ’ την Κάντζα

24.08.2019 08:28
Νίκος Μάνεσης: Το συμβόλαιο με τον Alpha και οι Γερμανοί που… έφυγαν νύχτα απ’ την Κάντζα - Media

 

Για το συμβόλαιό του στον Alpha, την κατάσταση που επικρατεί στο κανάλι μιλά σε συνέντευξή του στο «7 Μέρες TV» και την Εύη Βαλή ο Νίκος Μάνεσης.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στην εποχή που οι Γερμανοί είχαν το πλειοψηφικό πακέτο του σταθμού, υποστηρίζοντας πως όλοι γνώριζαν ότι… θα έφευγαν νύχτα από το κανάλι.

Τι είναι αυτό που τον κρατά στον ALPHA παρά τις προτάσεις που δέχεται από αντίπαλα στρατόπεδα;

«Ένα τετραετές συμβόλαιο, το οποίο δεν θα ήθελα να σπάσω, γιατί δεν μου αρέσει να σπάω τα συμβόλαια. Προτάσεις υπήρχαν και υπάρχουν, αλλά τη χρονιά που τα κανάλια διαλύονταν με αυτόν τον διαγωνισμό παρωδία των τηλεοπτικών αδειών, εμείς δεσμευτήκαμε, αποφασίσαμε να στηρίξουμε ένα κανάλι επλήττετο. Είμαι ειλικρινής. Στον ALPHA δεν έχω κανένα πρόβλημα. Θα μπορούσε να είναι καλύτερα, θα μπορούσε να είναι και χειρότερα, είναι μια επιχείρηση.

Εγώ δεν είμαι καλός στις δημόσιες σχέσεις. Ότι είναι να πω το λέω. Μια χαρά είμαστε στον ALPHA, μέχρι να είναι μια χαρά κάπου αλλού. Επίσης, να σας πω ότι δεν είμαι άνθρωπος των μετακινήσεων. Κάνω 26 χρόνια τηλεόραση. Σε δυο κανάλια έχω πάει. Δεν μου αρέσουν οι αλλαγές, αλλά αν κρίνω ότι πλέον εγώ δεν μπορώ άλλο ή δεν περνάω καλά, φεύγω. Στον ALPA έχουμε περάσει από 40 κύματα και εγώ έμεινα», λέει και συνεχίζει:

«Την περίοδο όπου εγώ είχα εκπομπές στο κανάλι και πήγαιναν καλά, ξαφνικά η ιδιοκτησία είχε αποφασίσει να πουλήσει ένα πλειοψηφικό πακέτο στους Γερμανούς. Τότε τα είδαμε όλα. Εκεί οι άνθρωποι ήταν εμμονικά αντίθετοι σε ότι έχει να κάνει με τη δημοσιογραφία. Τους ενδιέφερε οτιδήποτε ευτελές. Τους λέγαμε ‘εδώ είναι Μεσόγειος και θα το πληρώσετε. Θα φύγετε νύχτα’. Και φύγανε. Παρ’ όλα αυτά και παρότι είχα προτάσεις, έμεινα στην περίοδο των Γερμανών.

Αυτό αποδεικνύει πως φεύγω πάρα πολύ δύσκολα και δίνω τη μάχη. Για να φύγω από ένα κανάλι, πρέπει να είναι κακές οι συμπεριφορές. Τις κακές συνθήκες εργασίας έχω μάθει να τις αντιμετωπίζω, τις κακές συμπεριφορές δεν τις πολεμάω. Για να υπάρχουν, σημαίνει ότι δεν ταιριάζουμε ως άνθρωποι. Όταν ο εργοδότης ή ο διευθυντής σου από το πρωί μέχρι το βράδυ σε βρίζουν, κάποια στιγμή θα φύγεις. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:57