search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:56
MENU CLOSE

Τουσκ για σύνοδο της G7: Επικίνδυνοι οι δασμοί του Τραμπ

24.08.2019 11:15
Τουσκ για σύνοδο της G7: Επικίνδυνοι οι δασμοί του Τραμπ - Media

 

Η σύνοδος της Ομάδας των 7 (G7) που ξεκινάει αργότερα το Σάββατο θα είναι «μια δύσκολη δοκιμή για την ενότητα και την αλληλεγγύη» έπειτα από έναν χρόνο στη διάρκεια του οποίου οι ηγέτες των πλούσιων χωρών δυσκολεύτηκαν να βρουν μια κοινή γλώσσα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Ντόναλντ Τουσκ είπε επίσης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πόλη Μπιαρίτς της Γαλλίας, ότι οι εμπορικοί πόλεμοι ανάμεσα στις επτά χώρες-μέλη της G7 θα υπονομεύσουν ακόμη περισσότερο την μεταξύ τους εμπιστοσύνη. Όπως είπε ο ίδιος, αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιεί ως πολιτικό όπλο τους δασμούς θα είναι επικίνδυνο για όλο τον κόσμο.

Brexit: Καμία συνεργασία σε σχέδιο χωρίς συμφωνία

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι η ΕΕ “είναι πρόθυμη να ακούσει” τις ιδέες του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον για το Brexit αν είναι “ρεαλιστικές”.

Μιλώντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη σύνοδο της ο Τουσκ είπε ότι “δεν θα συνεργαστεί σε ένα σχέδιο για έξοδο χωρίς συμφωνία”.

Ο Τουσκ πρόκειται να έχει συνάντηση με τον Τζόνσον αύριο Κυριακή για να συζητήσουν για το Brexit.

Από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία ο Τζόνσον επιμένει ότι η χώρα του θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.

Όπως είπε ο Τουσκ, ο Τζόνσον είναι ο τρίτος πρωθυπουργός της Βρετανίας που θα έχει συναντήσει από τον Ιούνιο του 2016 όταν το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποίησε δημοψήφισμα στο οποίο ψήφισε υπέρ της εξόδου.

“Η ΕΕ ανέκαθεν υπήρξε ανοιχτή σε συνεργασία. Σε ένα πράγμα δεν θα συνεργαστώ, στην έξοδο χωρίς συμφωνία”, είπε ο Τουσκ.

“Είμαστε διατεθειμένοι να ακούσουμε ιδέες που είναι λειτουργικές, ρεαλιστικές και αποδεκτές σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ”.

“Εξακολουθώ να ελπίζω ότι ο πρωθυπουργός Τζόνσον δεν θα θελήσει να μείνει στην ιστορία ως ο Κύριος Καμία Συμφωνία”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:56