search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:49
MENU CLOSE

Αλέξης Τσίπρας: Οι φωτιές στον Αμαζόνιο απειλούν το κοινό μας σπίτι τη Γη

24.08.2019 13:39
Αλέξης Τσίπρας: Οι φωτιές στον Αμαζόνιο απειλούν το κοινό μας σπίτι τη Γη - Media

«Οι φωτιές στον Αμαζόνιο απειλούν, όχι κάποια μακρινή γειτονιά του πλανήτη, αλλά το κοινό μας σπίτι. Τη Γη»: αυτό υπογραμμίζει, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η κλιματική αλλαγή, οι πολιτικές που αγνοούν το περιβάλλον εν ονόματι της ιδιοτέλειας και του κέρδους, οδηγούν σε τραγικές εξελίξεις για την ίδια μας τη ζωή», επισημαίνει επίσης και προσθέτει:

«Η αδιαφορία απέναντι σ’ αυτή την απειλή, είναι αδιαφορία απέναντι στο σήμερα και στο αύριο των παιδιών μας. Και οι ηγέτες που αγνοούν αυτή την πραγματικότητα εγκληματούν εις βάρος της ανθρωπότητας».

Παραλλήλως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρίνει τον πρωθυπουργό, λέγοντας, «ο κύριος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία στη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο να συνταχθεί μαζί του, να πει έστω μια λέξη. Δεν ακούσαμε κάτι.

Έστω και τώρα, οφείλει άμεσα και η Ελλάδα να αντιταχθεί στη Συμφωνία ΕΕ – Mercosur, όσο η ακραία Δεξιά κυβέρνηση Μπολσονάρο αρνείται να αναλάβει τις περιβαλλοντικές της υποχρεώσεις».

 

 

Πέτσας: Πάλι ψέμματα

Πυρά προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τη δήλωση του κ. Τσίπρα για την Κλιματική Αλλαγή και τον Αμαζόνιο.

«Ο κ. Τσίπρας δεν “άκουσε τίποτα”, λέει, για την κλιματική αλλαγή κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Παρίσι» τονίζει ο κ. Πέτσας, προτού διερωτηθεί: «Πάλι ψέματα;»

Στο πλαίσιο αυτό, επικαλείται το σχετικό απόσπασμα της δήλωσης του κ. Μητσοτάκη, μετά τη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν στα Ηλύσια Πεδία.

«Μια Ευρώπη που αναπτύσσει, επίσης, κοινές δράσεις στους τομείς της άμυνας, αλλά και που θέτει τα ζητήματα του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής σε πρώτη αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Θα είναι η μεγάλη πρόκληση της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Θα είναι μια πρόκληση η οποία δεν αντιμετωπίζεται μόνο μέσα από διακηρύξεις. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να χαιρετίσω τον παγκόσμιο ρόλο του Προέδρου Μακρόν στην επίτευξη της κλιματικής, στις συμφωνίες για το κλίμα των Παρισίων και να τολμήσουμε μαζί να βάλουμε ακόμα πιο φιλόδοξους στόχους για να μετατρέψουμε την Ευρώπη σε μια πραγματικά πράσινη ήπειρο πρωτοπόρα στην καινοτομία στα ζητήματα της ενεργειακής μετάβασης».

Ο κ. Πέτσας δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην «περιβαλλοντική ευαισθησία του κ. Τσίπρα “στο κοινό μας σπίτι”», τονίζοντας ότι «αυτή άργησε 4,5 χρόνια, όπως φάνηκε με -δυστυχώς- τραγικά αποτελέσματα τόσο στην πλημμύρα στη Μάνδρα, όσο και στην πυρκαγιά στο Μάτι».

«Ως προς το τι κάνει η Κυβέρνηση για το “κοινό μας σπίτι”, παραπέμπουμε τον κ. Τσίπρα στις άμεσες πρωτοβουλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για να αποκτήσει ξανά ζωή το Μάτι» καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:49