search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:55
MENU CLOSE

Επιμένει ο Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο

24.08.2019 14:31
Επιμένει ο Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο - Media

Ενοχλημένος εμφανίστηκε το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τις δηλώσεις στήριξης της Κύπρου και της Ελλάδας στο θέμα της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο.

«Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο ως το τέλος, παρά τις δυτικές απειλές» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε συγκέντρωσε στη βορειοανατολική Τουρκία όπου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου.

Όπως σημειώνει το τουρκικό μέσο Daily Sabah, η Άγκυρα αμφισβητεί ευθέως την κυριαρχία της κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ του νησιού, προβάλλοντας την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της Κύπρου ως κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των πολιτών του Ψευδοκράτους.

 

Αγνοεί τις προειδοποιήσεις Μακρόν, ο Ερντογάν

Οι δηλώσεις Ερντογάν έρχονται δύο μόλις ημέρες μετά την αυστηρή προειδοποίηση Μακρόν από το Παρίσι. Ο Γάλλος πρόεδρος, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε πως τόσο η Γαλλία, όσο όμως και η ΕΕ δεν θα ανεχτούν καμία πρόκληση στην ανατολική Μεσόγειο από πλευράς Τουρκίας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση που ανακοίνωσε υποτιθέμενα μέτρα… δεν ζημιώνει εμάς αλλά τον εαυτό της», επανέλαβε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα την Πέμπτη, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση. «Συνεχίζουμε τις ερευνητικές μας δραστηριότητες και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με αμετάβλητη αποφασιστικότητα», πρόσθεσε.

 

Προειδοποίηση κατά Ερντογάν και από τις ΗΠΑ

Παράνομες θεωρούν ωστόσο και οι ΗΠΑ τις δραστηριότητες του πλωτού γεωτρύπανου «Γιαβούζ», ανοικτά της Καρπασίας, και ζητούν από την Τουρκία να τις τερματίσει αμέσως και να το απομακρύνει από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Χαρακτηριστικά απαντώντας σε ερώτηση για τις δραστηριότητες του τουρκικού Γιαβούζ, εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε την Τρίτη στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «μόνο η Κυπριακή Δημοκρατία, ενεργώντας μέσω της κυβέρνησής της, μπορεί να συναινέσει σε δραστηριότητες όπως οι γεωτρήσεις εντός των χωρικών της υδάτων».

Πηγή: iefimerida.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30