search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:06
MENU CLOSE

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σάμο – Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία (Photos/Video)

24.08.2019 15:04
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σάμο - Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία (Photos/Video) - Media

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Μεσόκαμπος της Σάμου.

Αρχικά στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης βοηθούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Λίγο αργότερα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πθροσνεστικής και πλέον στο σημείο επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 4 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν 88 εθελοντές και 27 εθελοντικά οχήματα.

Σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού Χριστόδουλο Σεβαστάκη, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους δύο ξενοδοχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, τουρίστες από δύο ξενοδοχεία της περιοχής και κάτοικοι του Μεσόκαμπου, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κλειστό γυμναστήριο του Πυθαγορείου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, μιλώντας στον Ant1, δήλωσε πως η φωτιά δεν είναι μεγάλη, αλλά σε δύσκολο σημείο, καθώς καίει σε πολύ τουριστική περιοχή του νησιού, όπου βρίσκονται πολλά ξενοδοχεία. «Εκκενώσαμε πέντε ξενοδοχεία, δύο γιατί πλησίαζε η φωτιά και άλλα τρία προληπτικά», δήλωσε και εκτίμησε πως σύντομα η φωτιά, που στις 19:30 είχε περιοριστεί σε λόφο και δεν απειλούσε σπίτια, θα έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Ο κύριος Κατραζάκος έκανε λόγο για πολύ γρήγορη και μεγάλη κινητοποίηση των δυνάμεων πυρόσβεσης, καθώς ο κύριος Χαρδαλιάς, γγ Πολιτικής Προστασίας, τον ενημέρωσε πως φτάνει στη Σάμο ένα σούπερ πούμα και ένα C-130 με προσωπικό

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00