search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:39
MENU CLOSE

Νέα πύρινα μέτωπα σε Λάρισα, Λακωνία, Κέρκυρα

25.08.2019 15:52
Νέα πύρινα μέτωπα σε Λάρισα, Λακωνία, Κέρκυρα - Media

Στην Αμυγδαλέα Λάρισας, πυρκαγιά ξέσπασε σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, όπου έσπευσαν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Στις φλόγες τυλίχθηκε επίσης έκταση με χαμηλή βλάστηση στον Άγιο Νικόλαο Μονεμβασιάς στη Λακωνία. Έντεκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα και τρία Petzetel ανέλαβαν το έργο της κατάσβεσης.

Πυρκαγιά εξελίσσεται και σε δασική έκταση στην περιοχή Μουρίκι Καλαβρύτων, όπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 15 πυροσβέστες, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο

Χαμηλή βλάστηση καίγεται και στην περιοχή Άφρα Κέρκυρας. Κινητοποιήθηκαν 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήμα με έξι πυροσβέστες και τρία Petzetel, ενώ συνδράμουν τρεις υδροφόρες ΟΤΑ

Την ίδια ώρα, οριοθετήθηκε από την πυροσβεστική η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά το βράδυ του Σαββάτου σε χαμηλή βλάστηση δασικής έκτασης στην Παλαιόπολη Κυθήρων. Τα εναέρια μέσα κατάσβεσης έχουν αποχωρήσει, ωστόσο στο σημείο παραμένουν 19 οχήματα και 40 πυροσβέστες για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στη Σάμο, σε ύφεση είναι την Κυριακή οι τελευταίες μικρές αναζωπυρώσεις στην καμένη έκταση. Τα τρία ελικόπτερα που επιχειρούσαν το πρωί αποχώρησαν, ενώ οι επίγειες δυνάμεις – πυροσβέστες κι εθελοντές – είναι ακόμα στην περιοχή, πίσω από τις ανεμογεννήτριες Πυθαγορείου, εκεί όπου έφθασε χθες η φωτιά, που ξεκίνησε από τον Μεσόκαμπο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Άγιος Βασίλειος Γυθείου Λακωνίας, σε αγροτοδασική έκταση στη Νέα Κίο Αργολίδας, καθώς και σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω, κοντά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στην Αττική.

Στο μεταξύ, στη σύλληψη δύο εμπρηστών σε Ηλεία και Μεσσηνία προχώρησε η πυροσβεστική.

Πολύ υψηλός προβλέπεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς και τη Δευτέρα, σε εννέα περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην Αττική, σε ετοιμότητα δηλώνουν πως παραμένουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, που συνεχίζει να συνδράμει το Πυροσβεστικό Σώμα με τη διάθεση έξι υδροφόρων. Υδροφόρα οχήματά της θα βρίσκονται και αύριο προληπτικά στο Πεδίο του Άρεως και στο Αττικό Άλσος, ενώ το Αττικό Άλσος θα παραμείνει κλειστό.

naftemporiki.gr

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:39