search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:07
MENU CLOSE

Πάρκο Κεραιών Υμηττού: Θέλουν να πάρουν αποζημιώσεις για παροπλισμένο εξοπλισμό

26.08.2019 16:19
Πάρκο Κεραιών Υμηττού: Θέλουν να πάρουν αποζημιώσεις για παροπλισμένο εξοπλισμό - Media

 

Ιδιοκτήτες και τηλεοπτικών σταθμών από την πρόσφατη πυρκαγιά στον Υμηττό της 12ηςΑυγούστου. Προσπαθούν να αποσπάσουν με συνοπτικές διαδικασίες τεράστιες αποζημιώσεις από την Περιφέρεια Αττικής έχοντας προσεγγίσει την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, για εικονικές ζημιές σε παροπλισμένο εξοπλισμό. Ο εξοπλισμός αυτός ακόμα και αν υπήρχε θα έπρεπε να είχε απομακρυνθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕΤΤ, όπως για πχ για αναλογικούς τηλεοπτικούς πομπούς, η παροπλισμένους ραδιοφωνικούς πομπούς με λυχνίες.

Παράλληλα ενώ υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για παραλήψεις και παρανομίες από τους ιδιοκτήτες που σχετίζονται με την ανάφλεξη των εγκαταστάσεων, για τις οποίες δεν έγινε έλεγχος ακόμη από την ΕΕΤΤ. Μάρτυρες των παραπάνω παρανομιών είναι οι ίδιοι οι τεχνικοί και οι φύλακες των ραδιοτηλεοπτικών εγκαταστάσεων οι οποίοι απορούν με το θράσος των παρανομούντων ιδιοκτητών.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα της στήλης δείχνουν πως αναφορικά την έλλειψη μέτρων πυροπροστασίας και την παράνομη χρήση των ραδιοτηλεοπτικών εγκαταστάσεων, δεν είχε γίνει απομάκρυνση των ξερών χόρτων από την πλειοψηφία των ραδιοτηλεοπτικών εγκαταστάσεων πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Δεν υπήρχε κάλυψη των επίγειων καλωδίων παροχής ρεύματος με μεταλλικούς σωλήνες όπως επιβάλλεται από τους κανονισμούς περί ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Δεν έχει γίνει δήλωση χρήσης ηλεκτρογεννητριών στην ΔΕΗ και στο Υπουργείο Βιομηχανίας όπως επιβάλλεται από τον νόμο. Πολλοί χρησιμοποιούσαν πλαστικές δεξαμενές πετρελαίου σε εξωτερικό χώρο οι οποίες προκάλεσαν όταν αναφλέγησαν το μεγαλύτερο μέρος της ζημιάς. Οι περισσότεροι δεν διαθέτουν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα πυροπροστασίας ακόμα και απλούς πυροσβεστήρες.Tα περισσότερα καλώδια μεταφοράς ραδιοσυχνοτήτων δεν προστατεύονταν από μεταλλικές σχάρες

Στους αμελείς συγκαταλέγεται εκτός από τους μικρούς λεγόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς τόσο η ΕΡΤ, της οποίας οι ζημιές περιορίστηκαν σε μερικά στρέμματα ξερών χόρτων λόγω της έγκαιρης παρέμβασης της πυροσβεστικής, όσο και η DIGEA.

Το επίμαχο σημείο είναι ο εξοπλισμός που έχει καταστραφεί για τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα διεκδικήσουν αποζημίωση από την Περιφέρεια. Για να γνωρίσουμε ποιος σταθμός ήταν σύννομος και ποιος όχι είναι υποχρεωτική η γνωμάτευση της αρμόδια ΕΕΤΤ ότι στα συγκεκριμένα κοντέινερ που καταστράφηκαν υπήρχε ο εξοπλισμός που ισχυρίζονται οι αιτούντες αποζημίωση και λειτουργούσε σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή της. Υπεύθυνες δηλώσεις τόσο των τεχνικών υπευθύνων όσο και των ιδιοκτητών ότι ο εξοπλισμός που καταστράφηκε ήταν σε χρήση και όχι παροπλισμένος, αλλά και εμφάνιση τιμολογίων αγοράς του εξοπλισμού και εμφάνιση αυτού στην λίστα παγίων.

Πηγή: typologies.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30