search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:03
MENU CLOSE

Μακρόν: Δεν θα καλέσουμε τη Ρωσία στην επόμενη σύνοδο της G7

26.08.2019 18:19
Μακρόν: Δεν θα καλέσουμε τη Ρωσία στην επόμενη σύνοδο της G7 - Media

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι οι ηγέτες των κρατών της G7 δεν πέτυχαν συναίνεση για να προσκαλέσουν τη Ρωσία στην επόμενη σύνοδο κορυφή της Ομάδας των Επτά που θα γίνει στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε, με τη λήξη της συνόδου κορυφής της G7, ότι ενδέχεται να προσκαλέσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στην σύνοδο, που θα διεξαχθεί το 2020 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ρωσία έχει αποκλειστεί από την Ομάδα από το 2014, λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας.

Ο Μακρόν ανακοίνωσε ότι Παρίσι και Βερολίνο θα διοργανώσουν μέσα στον Σεπτέμβριο μια σύνοδο κορυφής των ηγετών Ουκρανίας, Ρωσίας, Γαλλίας και Γερμανίας για την προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Ουκρανία.

«Οι συνθήκες είναι κατάλληλες για μια χρήσιμη σύνοδο κορυφής», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στο τέλος της συνόδου κορυφής της G7 στο Μπιαρίτς, προσθέτοντας ότι θα οριστεί μια ημερομηνία για τη διεξαγωγή της συνόδου, σε συνεννόηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24