search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:15
MENU CLOSE

ΓΕΝΟΠ για τιμολόγια ΔΕΗ: «Ναι» σε ρήτρα διοξειδίου του άνθρακα – «Όχι» στην κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας

27.08.2019 10:47
ΓΕΝΟΠ: Με προσωπικό ασφαλείας από τη Δευτέρα η ΔΕΗ - Διαψεύδει η διοίκηση - Media

 

Υπέρ της θέσπισης ρήτρας διοξειδίου του άνθρακα στα τιμολόγια της ΔΕΗ και κατά της κατάργησης τής έκπτωσης που ισχύει σήμερα για τους συνεπείς στις πληρωμές πελάτες της επιχείρησης τάσσεται η ΓΕΝΟΠ, τονίζοντας ακόμη ότι «σε κάθε περίπτωση χρειάζεται μια αγορά με κοινούς κανόνες για όλους».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η κατάργηση της έκπτωσης συνέπειας είναι αντίθετη σε κάθε επιχειρηματική λογική δεδομένου ότι όλες οι επιχειρήσεις επιδιώκουν να επιβραβεύουν τους τακτικούς και συνεπείς πελάτες τους. «Για ποιο λόγο λοιπόν η ΔΕΗ να στερηθεί αυτής της δυνατότητας; Γιατί η ΔΕΗ να κάνει ένα τέτοιο βήμα όταν είναι βέβαιο ότι έτσι θα συνεχίσει να χάνει πελάτες και ότι θα ωφεληθούν περαιτέρω οι ανταγωνιστές της;», αναφέρει συγκεκριμένα. Προσθέτει ακόμη ότι η ξέφρενη κούρσα της τιμής των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων, ένα κόστος μη ελεγχόμενο που επιβαρύνει σημαντικά τη ΔΕΗ (άνω των 200 εκατ. ευρώ το 2018) κάνει αναγκαία τη σύνδεση των τιμολογίων της ΔΕΗ με ρήτρα δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων (CO2) κατ΄ αντιστοιχία με τα τιμολόγια των ιδιωτών που είναι συνδεδεμένα με την οριακή τιμή του συστήματος (Ο.Τ.Σ).

Τονίζει, τέλος, ότι απαιτείται άμεση κατάργηση των στρεβλώσεων της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και όχι αύξηση των τιμολογίων.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:14