search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:17
MENU CLOSE

Καιρός να αρθούν και τα capital controls απ’ τα μυαλά του ΣΥΡΙΖΑ

27.08.2019 12:37
Καιρός να αρθούν και τα capital controls απ’ τα μυαλά του ΣΥΡΙΖΑ - Media

 

Από 1 Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση προχωρά στην πλήρη άρση των capital controls με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που απείχε.

Η θλιβερή βραδιά  που η ασυνάρτητη και εγκληματική -όσο και ποινικά ελεγχόμενη- πολιτική της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει -ανεξίτηλα χαραγμένη- στη συλλογική μνήμη σαν ένα σύγχρονο τραύμα  στην πολιτική ιστορία της μεταπολίτευσης. Σαν ένα τραύμα που κατάφερε η Αριστερά, ένα τυχάρπαστο συνονθύλευμα ακραίων αμοραλιστών της εξουσίας εναντίον της κοινωνίας με τεράστιες συνέπειες…

Σήμερα, οι απόλυτοι και αποκλειστικοί υπεύθυνοι αυτής της πολιτικής αλητείας, αυτού του πολιτικού τσαρλατανισμού, αντί να κρύβονται, να σιωπούν ή να ζητούν συντετριμμένοι συγγνώμη για την καταστροφή που επέφεραν με την ιδεοληψία, τη μισαλλοδοξία και τον ερασιτεχνισμό τους, τολμούν να πετάγονται στην επικαιρότητα θρασύτητα και να κάνουν δηλώσεις! Βαρουφάκηδες, Τζανακόπουλοι, Τσακαλώτοι, όλος ο ανισσόροπος θλιβερός θίασος του ΣΥΡΙΖΑ και των περί αυτών παρδαλών παραφυάδων και συνιστωσών προκαλούν το κοινό αίσθημα.

Πρόκειται για ένα ιδιότυπο πολιτικό bullying που οι ίδιοι εισήγαγαν στα χρόνια της κρίσης: να εγκληματούν και για τα εγκλήματά τους να ζητούν και τα ρέστα  από τα θύματά τους! Το έπραξαν και στο Μάτι, το έπραξαν και με το αχρείαστο μνημόνιο που φόρτωσαν την χώρα, το έπραξαν σε όλα τα μήκη και πλάτη της  πολιτικής τους…  

Ακραίοι επικίνδυνοι λαϊκιστές, αριστεροί επαγγελματίες μπουρδολόγοι, ημιπαράφρονες μαρξιστές, μαθητευομένοι μάγοι  νεφελωδών επαναστατικών κινημάτων, γυρολόγοι τυχοδιώκτες ξεφτισμένων ουτοπιών, ένα επικίνδυνο μπουλούκι λυσσασμένο για μεγαλεία και εξουσία, κακοποίησαν την πραγματικότητα, την κοινή λογική, το παρόν και το μέλλον ολόκληρης της χώρας. Η επιβολή των capital controls, εκτός των άλλων πολλαπλών καταστροφικών συνεπειών, επέφερε τον «ξαφνικό θάνατο», σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εισαγωγικές και εξαγωγικές δραστηριότητες, σε χιλιάδες ζωές, σε χιλιάδες συμπολίτες μας.

Την βραδιά που οι πολιτικοί κυνικοί του ΣΥΡΙΖΑ δήλωναν ότι ξημερώνει μια …νέα θαυμάσια μέρα, η χώρα βυθιζόταν στον πιο οδυνηρό της εφιάλτη, δέσμια μιας συμμορίας που ευαγγελιζόταν την αλλαγή του  κόσμου και παραλίγο να μετατρέψει την χώρα σε μια βενεζουελάνικη  δυστοπία, κομματικής ολιγαρχίας και διαφθοράς!

Από σήμερα, αφήνουμε πίσω μας αυτή τη δυστοπία και τις εγκληματικές γελοιότητες των Βαρουφάκιων ασυναρτησιών, επανερχόμενοι στην κοινωνία της λογικής όπου δεν γίνονται αποδεκτές αυταρχικές, συντηρητικές και απολυταρχικές θεολογίες,. Η χώρα έχει εισέλθει στον δρόμο της κανονικότητας, της ανάπτυξης και της προόδου, έχοντας να επιλύσει πραγματικά προβλήματα και να υπερβεί δυσκολίες, παραλήψεις, και ατοπήματα που αντιμετωπίζονται όμως στα πλαίσια της πραγματικής ζωής. 

Απομένει να αρθούν και τα αραχνιασμένα capital controls στα μυαλά της αντιπολίτευσης προς όφελος της Δημοκρατίας και της κοινωνίας των πολιτών! 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:16